Blic

ZVEZDA NA VIRTUS ZA PRODUŽETAK SERIJE

Beograđani su dolaskom Duška Ivanovića vezali pet pobeda, a večeras imaju veliku priliku da nastave niz.

- EKIPA “BLICA”

Da vidimo ko je jači, pitaju se košarkaši Crvene zvezde koji su nanizali pet pobeda od kada je na klupu seo Duško Ivanović. Crveno-beli su napravili zaokret od 180 stepeni i ne čudi da žele da decembar otvore još jednim vezanim trijumfom. Nova prilika je već večeras (18) u “Pioniru”, gde dočekuju Virtus u 11. kolu Evrolige.

Italijani od početka sezone igraju po principu goredole, a sada neće imati ni pomoć Miloša Teodosića koji je suspendova­n sa dva meča zbog verbalnog duela sa sudijom Damirom Javorom. Teo je, da tako kažemo, pomogao klubu prema kojem nikada nije krio simpatije i nema sumnje da je olakšao posao Zvezdinim bekovima.

Slave navijači Crvene zvezde pobedu nad ljutim rivalom (90:74), trenera Duška Ivanovića koji je za dve nedelje potpuno promenio “krvnu sliku” tima, ali i tandem bekova koji će im nesumnjivo doneti još mnogo razloga za zadovoljst­vo. Nemanja Nedović i Luka Vildoza su nastavili da budu Zvezdina pokretačka snaga, a njihov ofanzivni potencijal na svojoj koži osetila je i odbrana Partizana.

Opšti utisak je, piše “Mocart sport”, da ovakav bekovski tandem odavno nije viđen na Malom Kalemegdan­u. Zvezda u spoljnoj liniji ima reprezenta­tivca Argentine u najboljim godinama, željnog dokazivanj­a. Iskusnog člana srpskog državnog tima, koji se posle 10 godina vratio i veoma je motivisan da u crveno-belom napravi uspeh za pamćenje. Spreman da svima još jednom stavi do znanja da spada u sam krem evropske košarke.

Uhvatili su obojica zalet posle perioda oscilacija. Vildoza je po samom dolasku “na svežinu” odigrao dve sjajne utakmice, ali je posle došlo i do pada u njegovoj igri. U tom periodu se polako ekipi priključiv­ao i Nedović, polako ulazio u ritam posle nezgodne povrede. Otkako je ekipu preuzeo Ivanović, podigao je broj obrtaja i bio najzaslužn­iji za nanizane trijumfe.

Argentinsk­i virtuoz je treći najkorisni­ji igrač ABA lige sa indeksom 22 po nastupu, energični srpski bek 13. sa prosečnim indeksom 17,25. Vrlo dobre brojke beleže i u Evroligi, pa je tako Luka na 12,5 poena i 3,9 završnih dodavanja po meču, dok je Nemanja najbolji strelac crveno-belih sa 13,5 poena.

Duel sa Virtusom dolazi u idealnom trenutku za Nedovića i Vildozu, ali i crvenobele koji u decembru imaju težak raspored.

 ?? ?? Luka Vildoza i Nemanja Nedović su tandem koji je nedostajao crveno-belima i koji klub sa Malog Kalemegdan­a može da odvede do trofeja u novoj sezoni nemanja nedović igra u reprezenta­tivnoj formi i vođa je ove generacije crvene zvezde
Luka Vildoza i Nemanja Nedović su tandem koji je nedostajao crveno-belima i koji klub sa Malog Kalemegdan­a može da odvede do trofeja u novoj sezoni nemanja nedović igra u reprezenta­tivnoj formi i vođa je ove generacije crvene zvezde
 ?? ?? duško ivanović i luka vildoza su spremni za meč sa virtusom
duško ivanović i luka vildoza su spremni za meč sa virtusom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia