Blic

Dalić grmiः Hrvatska zaslužuje poštovanje

Selektor Hrvatske besan zbog termina utakmice

- Lazar Đurđević

Fudbaleri Hrvatske remijem PROTIV Belgije E0:0F plasirali su se u osminu finala Mundijala u hataru.

Selektor Zlatko aalić je poručio da je, kada su se utisci o meču sa “crvenim đavolima” slegli, viđena sjajna utakmica.

- Pogledao sam utakmicu na miru, dobio sam statistiku i utisak je bolji nego juče. Sjajna utakmica ervatske, sjajnih 9U minuta. hontrola, odbrana, presing...sve je bilo na vrhunskom nivou. Mislim da je to bilo izvrsno. Potpuna kontrola. Imali smo dve ili tri situacije koje su mogle da budu pogubne, ali one su nastale iz naših grešaka, a ne iz belgijske igre. Po statistici smo trčali 1OO kilometra, nismo pali u tom segmentu. Sve što smo napravili bilo je jako, jako dobro. rtisak je bolji nego posle utakmice - kaže aalić.

Smeta mu i to što je protiv Maroka meč igran u terminu od 13 časova.

- Postali smo ekipa koja zaslužuje poštovanje o kom govorim, a ne to da kao vicešampio­ni sveta igramo u 13 časova. Zaslužili smo to rezultatim­a.

lsvrnuo se još jednom na meč Španije i Japana.

- Teška utakmica za oba tima. Španija je povela i mislila je da je gotovo, ali Japan ne posustaje i ne odustaje. Japan je zaslužio pobedu jer je bio kompaktan i brz. nemačka je ispala, Belgija i aanska isto, to govori o kvalitetu drugih reprezenta­cija. Možda bismo ranije izabrali Japan kao najbolju opciju, ali dobili su nemačku i Španiju i Japan je sve samo ne lagan protivnik - dodao je aalić.

na pitanje šta će biti ključno za meč sa Japancima, podvukao je disciplinu u igri.

- ako neko završi kao prvi u grupi ispred Španije i nemačke, onda je kvalitetan. Japan je pokazao da ne odustaje, vraćao se nakon što je gubio i to je veliki kvalitet. Moramo biti disciplino­vani i strpljivi i ne smemo da pravimo greške na početku utakmice. Japan to kažnjava kontranapa­dima. Znamo da Japan ima mnogo igrača u evropi, mislim njih osmoricu u Bundesligi, imaju igrača i u Seltiku, dobre igrače iz prvenstva... To je dobra stvar za japanskog selektora, to što poznaje evropski fudbal. Japan će biti dostojan suparnik. nisam iznenađen što su u 1LU finala. Zaslužili su i na tome im čestitam - dodao je selektor ervatske.

Cilj ervatske i u nastavku turnira je jasan, a on dobro zna kako se do njega dolazi.

- apetiti nisu porasli. Moramo da budemo smireni i skromni te da tražimo ono što je za nas najvažnije. To je prva sledeća utakmica. ne smemo da mislimo da smo učinili velike stvari. napravili smo ono za šta smo se spremali i idemo dalje. had smo O01U. u ousiji bili prvi u grupi s devet bodova, išli smo na aansku. oekao sam tada da bismo bili gubitnici da smo izgubili tu utakmicu. niko se ne bi sećao grupe. Tako je i sada. Pokušaćemo da pobedimio u sledećoj utakmici i tako napravimo sledeći korak- poručio je aalić.

nije propustio priliku i da se osvrne na probleme sa Vao tehnologij­om.

- Inače ne komentariš­em suđenje, ali bio sam ljut. To je centimetar, oduzima emociju. ervatska je zbog toga izgubila titulu svetskog prvaka. To boli. aa je ovo tumačenje, ona ruka u ousiji ne bi bila penal - jasan je aalić.

AKO NEKO ZAVRŠI KAO PRVI U GRUPI ISPRED ŠPANIJE I NEMAČKE, ONDA JE JAKO KVALITETAN. BIĆE DOSTOJAN RIVAL

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia