Blic

VIKTORE I JANKO, RAZOČARALI STE ME

-

Sergej Stahovski, teniser iz Ukrajine, objavio je poruke koje su mu srpski teniseri poslali kao odgovor na njegove konstataci­je da su ga razočari jer su odlučili da igraju na egzibiciji u Rusiji. - Da budem u zemlji mojih predaka je neprocenji­vo. Ti si Instagram klovn koji meša sport i politiku. Ovo nema veze sa ratom, ali pošto to spominješ, ja i moja zemlja smo prošli kroz to sr*nje i nikad nismo dobili podršku. Molim te začepi – odgovorio je Troicki.

Ukrajinac je napisao sličnu poruku i Janku Tipsarević­u. - Stvarno? Šta kaže gospodin Borac za slobodu. Da li si ti i tvoja je*ena familija bojkotoval­i ili protestova­li kada je NATO bombardova­o moju zemlju, porodicu i ljude pre 20 godina - upitao ga je Tipsarević.

Već nekoliko dana Viktor Troicki i Janko Tipsarević se nalaze u Rusiji. Razlog zbog kojeg se nalaze u Sankt Peteburgu je egzibicija koja traje od danas do 4. decembra.

Ovaj turnir je, inače, izazvao lavinu negativnih komentara u “zapadnim” medijima, a zanimljivo je da učestvuju takmičari baš iz zemalja gde su reakcije da se “turnir igra usred rata” negativne. Format egzibicije je šest timova koji se takmiče u dve grupe. Tri ekipe u grupi „Severna Venecija“su: Anastasija Potapova (Rusija),

Marton Fučovič (Mađarska) i Janko Tipsarević kao igračselek­tor; Ana Bodnar (Mađarska), jaslo Đere i Viktor Troicki kao igrač-selektor; Anastasija Gasanova (Rusija), Pedro Martines (Španija) i Anastasija Miskina, bivša šampionka Rolan Garosa iz Rusije kao igrač-selektor. U grupi „Obala Neve“su: Julija Putinceva (Kazahstan), Jevgenij Donskoj (Rusija) i Svetlana Kuznjecova, bivša šampionka Ju-es opena i Rolan Garosa iz Rusije kao igrač-selektor; Kamila Rahimova (Rusija), Bernabe Sapata (Španija) i Nikolaj Davidenko, bivši šampion završnog Mastersa u jondonu.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia