Blic

„POŠTEN SAM I VREDAN, ALI ME NIJEDNA NEĆE“

-

Imre Juhas iz okoline Subotice uskoro će napuniti 41 godinu, nije oženjen, ali bi želeo da se oženi. Kaže da je spreman na taj korak, ali nema sa kim da stane na ludi kamen.

- Bio sam dva puta u prilici da se oženim. Čak sam sa jednom ženom planirao veridbu, međutim, posvađali smo se zbog gluposti i sitnice i ona me je ostavila. Znači da me nije ni volela. Za drugu propuštenu šansu krivim jedino sebe, odnosno manjak samopouzda­nja koji definitivn­o imam - kaže Imre Juhas.

Od poslednje prilike da se oženi prošlo je pet godina, i u međuvremen­u nije imao devojku. - Kada izađem sa prijatelji­ma u grad primećujem da sam već ostario za devojke koje izlaze. Ako mi se dopadne cura i ima oko 25 godina povlačim se da je ne bih uplašio, da ne pomisli da sam matori perverznja­k. Moja generacija je odavno u brakovima, jako je teško naći vršnjakinj­u ili malo mlađu ženu, a to bih voleo. Pokušao sam putem društvenih mreža i aplikacija za upoznavanj­e, ali sam odustao. Sramota me je da to radim, ne znam kakav pristup je najbolji za početak - iskren je neženja.

Ukoliko bi našao pravu ženu za sebe ponudio bi joj, tvrdi, dom u predgrađu, stabilnu finansijsk­u situaciju, voleo bi da se ostvare i kao roditelji, i trudio bi se da bude srećna pored njega. - Imam krov nad glavom, istina još je to roditeljsk­a kuća, ali živim u zasebnom delu domaćinstv­a. Vozim, imam automobil, pošten sam i vredan, vole me u društvu i na poslu. Nisam lepotan, ali smatram da nisam ni ružan. Pristojan sam, ali opet se nikada nijedna žena nije zaljubila u mene tako da smo mogli da prevaziđem­o probleme. Iskreno, hvata me panika da ću zauvek ostati neženja - kaže Juhas.

Pošto je jedinac, roditelji su ga do pre nekoliko godina često zapitkival­i „kada misli da se ženi i kada će postati baba i deda“, ali kao da su odustali i više ga ništa ne pitaju.

- Ne želim da se oženim samo da bih se oženio. Uvek mislim da ću upoznati pravu, da ćemo oboje znati i osetiti da je to - to. Bilo je predloga mojih prijatelja i upoznavanj­a sa njihovim rođakama, ali nije bilo hemije, nije bilo ničega između mene i tih žena. Svestan sam da moram da se opustim, ali za mene je svako eksponiran­je poput traume. I sada me je sramota što uopšte pričam o tome - poručuje Subotičani­n.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia