Blic

HOLANDIJA LAGANO DO ČETVRTFINA­LA!

Golovima Depaja, Blinda i Damfrisa, izabranici Luja van Gala demostrira­li silu tumu SAD - a.

- ■

Reprezenta­cija Holandije prvi je čtvrtfinal­ista Svetskog prvenstva u Kataru. Izabranici Luja van Gala slavili su rezultatom 3:1 (2:0) protiv selekcije Sjedinjeni­h Američkih Država. Utisak je da su „lale“lagano došle do naredne runde, u koje igrati protiv boljeg iz meča Argentina i Australija, koji je odigran sinoć.

Iako su i jedni i drugi igrali oprezno, a prvu šansu je imao Pulišić kada je u situaciji jedan na jedan bio pročitan od strane golmana Nopera. Holandija je u 10. minutu stigla do vođstva golom Depaja. Akcija je bila tečna, maltene su „lale“kroz četiri tačna dodavanja stigle u poziciju da nešto više naprave. Odličnu loptu po desnom boku dobio je Damfris koji je, umesto uobičajeno­g centaršuta, „spustio“loptu i poc zemlji uposlio Depaja, a najbolji igrač Holandije ovakve poklone pretvara u gol za veliku radost svog tima. Potom se dugo čekalo na kakvu-takvu šansu, a onda je Vea šutirao sa distance posle odbitka i na muke stavio golmana Nopera. Vrlo dobro su taktički spremili ovu utakmicu Holanđani, pa su tako na sličan način postigli drugi gol u pravo vreme, pred kraj orvog dela. Ponovo je Damfris bio asistent, još jednom je poslao kvalitetan pas po zemlji, a iskusnk Dejli Blind se prikrao iz drugog plana savladao Tarnera za 2:0.

Na startu drugog poluvremen­a, Amerika je imala šansu preko Rima, koji je posle kornera primirio loptu, a onda i opalio. Iako je šut išao u gol, Ake je odlično intervenis­ao i tako sačuvao svoj tim. Minut kasnije, Gakpo je bio neprecizan kada je sa par metara loše šutirao. Najbolju šansu je imao Depaj, ali je sa par metara glavom šutirao pravo u Tarnera. I onda malo drame. Oduzeli su Amerikanci loptu, napad je tekao kasnije po desnom boku odakle je Pulišić video Rajta, koji je zahvatio loptu petom, ali tako da ona maltene lobuje golmana Nuperta i završi u mreži. Ipak, da ne bude iznenađenj­a pobrinuo se igrač utakmice Damfris koji je posle dve asistencij­e upisao i pogodak. Blind je poslao odličnu dugu loptu sa leve na desnu stranu, a igrač Intera i Holandije je prvo primio loptu, a onda preciznim udarcem matirao Tarnera.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia