Blic

VIDEO SAM ŽIVU BEBU, A POSLE SAM IŠAO DA JE IDENTIFIKU­JEM

Potresno svedočenje Dejana Jevremović­a, oca preminule curice

- NIKOLA TODOROVIĆ

“Hvala vam, Nikola, ali stvarno sam rekao manje-više sve jutros na televiziji, jako mi je teško da to iznova i iznova proživljav­am. Barem samo neki dan da prođe. Nadam se da me razumete, nadam se da se ne ljutite i hvala vam što hoćete da podelite ovu priču sa vašim čitateljim­a”.

Ovim rečima je novinaru “Blica” odgovorio Dejan Jevremović, otac bebe iz Šapca koja je preminula pod nerazjašnj­enim okolnostim­a.

DRŽIMO SE KAKO ZNAMO I UMEMO

Vidno uznemiren istakao je da se on i njegova supruga Jovana (27) drže kako znaju i umeju.

- Držimo se. Za Badnje veče mojoj supruzi su krenuli bolovi i krenuli smo u bolnicu. Porođajni bolovi krenuli su tokom devetog januara, kada je bila otvorena jedan prst. Doktorka koja ju je pregledala rekla joj je da ne drami, jer šta će raditi kada bude bila otvorena sedam prstiju - počeo je za TV Prva svoju ispovest Dejan Jevremović.

Kako je dalje naveo, otvaranje je išlo prirodnim tokom, primila je i epidural i samo se čekalo da dete izađe. Nakon sat i po vremena Darko dobija potpuno drugačije informacij­e.

- Zvoni mi telefon sa čestitkama i sa informacij­om da su žena i dete dobro, da je bilo komplikaci­ja i da je morao da se uradi carski

rez - priča sa knedlom u grlu Dejan, koji navodi da ga je žena pozvala, nakon što se probudila i rekla da su je namučili, ali da su dobro.

JOVANI NIKO NIJE DONEO BEBU

Dete joj niko nije doneo da pogleda, kao ni uveče

kako joj je obećano, ističe Jevremović.

- Njoj su rekli da je dete dobro, a uveče je ušla jedna od sestara i rekla da je dete nije dobro, da su joj snimili pluća i da mora za Beograd i zatvorila vrata. Dete je stiglo u Tiršovu u deset sati i dete se nagutalo svega.

Tada je disalo pomoću kiseonika, rekli su mi “da se bave njime i da zovem kasnije”. Nikakvog podoja nije bilo, moja žena ni u jednom momentu nije videla dete, što je obaveza - kaže Jevremović.

Sutradan je, kako kaže, zvao doktorku, nije se javljala, a kada se javila pitala me kako je dete.

- Ja vama da kažem kako je dete, valjda vi meni treba da kažete. Pozvali su me iz Instituta u Tiršovoj, otišao sam tamo i dve doktorke su me odvele da vidim dete, aparat je disao umesto nje. Treći dan je bilo kada sam pozvao Institut, rekli su mi da nemaju lepe vesti i da je dete preminulo 12. januara u 12.45. Video sam je i živu i posle sam morao da je identifiku­jem - kaže vidno uznemireni otac sa suzama u očima za TV Prva.

Čim sam saopštio tragičnu vest supruzi, odmah je napustila bolnicu, nije želela da ostane ni trenutak duže, ispričao je Dejan

DESET GODINA SMO ČEKALI DETE

Roditelji su očajni zbog gubitka prvog deteta koje su čekali deset godina i najavili su da će tužiti bolnicu kada budu dobili izveštaj sa obdukcije.

- Moramo da sačekamo nalaz obdukcije. Mi ćemo bolnicu tužiti. Niko ne može da kaže da je trebalo osam sati da se čuje da se dete nagutalo plodove vode i ja sam se oglasio da se ovo nikome više ne bi dogodilo. Ne dao Bog da se ikome ovo desi - kaže nesrećni otac, koji ističe da ne upire prst ni u koga.

Kako je dodao, njegova supruga je izašla iz bolnice čim joj saopštio da je njihova ćerkica preminula.

- Nije želela da ostane, trenutno smo kod njenih roditelja. Nije mogla da izdrži da vidi kako donose drugu decu majkama, plakale su zajedno sa njom - kaže Dejan, koji navodi da je njegova supruga jaka i psihički i fizički.

 ?? ?? dejan i jovana su dugo čekali dete
dejan i jovana su dugo čekali dete

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia