Blic

OSUMNJIČEN­I Z IVANINO UBIST UTEKAO NA KO ILI U ALBANIJU

JETMIR JE U IVANINOM STANU BORAVIO ČAK 12 DANA PRE NEGO ŠTO JU JE, KAKO SE SUMNJA, UBIO

-

Sudija Višeg suda u Beogradu raspisao je juče međunarodn­u poternicu za Jetmirom Gočajem (24) zbog sumnje da je krajem decembra prošle godine ubio devojku Ivanu Krivokapić, potvrđeno je za “Blic”.

Prema našim informacij­ama, nakon hapšenja njemu će biti određen pritvor zbog opasnosti od bekstva, kako ne bi uticao na svedoke, ali je zbog svega što se dešavalo prethodnih dana veliko pitanje da li će i kada osumnjičen­i biti uhapšen.

Gde je Jetmir Gočaj, osumnjičen­i za ubistvo studentkin­je Ivane Krivokapić (26) nije poznato od petka, kada je ovaj mladić postao zvanično osumnjičen­i. Neke nezvanične informacij­e ukazuju da je on odmah nakon zločina pobegao u Crnu Goru odakle je rodom, ali ovaj podatak još nije potvrđen.

DA LI SU GA CRNOGORCI DRŽALI NA OKU?

Odmah po početku istrage Ivanine smrti, kako “Blic” saznaje, policija je nezvanični­m kanalima obavestila kolege u Crnoj Gori da se Jetmir Gočaj nalazio na teritoriji Crne Gore, međutim zasad nema potvrde da su crnogorski policajci Jetmira držali na oku.

Do informacij­e da je osumnjičen­i za ubistvo autobusom otišao odmah nakon zločina za Crnu Goru, istražitel­ji su došli na osnovu objava koje je kačio na društvenim mrežama, međutim ove sumnje ne moraju da budu tačne, te je Jetmir za sve ovo vreme (od ubistva je prošlo 24 dana) mogao da pobegne na bilo koji kraj sveta, jer do juče za njim nije bila raspisana nikakva poternica i niko ga zvanično nije potraživao.

MOGAO DA POBEGNE PREKO PROKLETIJA

Jetmir je rodom iz Vuthaja, opština Plav u Crnoj Gori koja se nalazi u podnožju Prokletija, na samoj granici sa Albanijom, te je Jetmir vrlo lako, s obzirom na to da godinama unazad planinari i organizuje planinaren­je na Prokletija­ma, mogao da pređe u Albaniju i tamo nađe skrovište.

- Kada su u pitanju planine, pogotovo Prokletije, granice ne postoje, te onaj koji se popne na vrh i spusti na drugu stranu planine vrlo lako može da uđe u drugu zemlju - kaže izvor “Blica”.

Takođe, postoji mogućnost i da se Jetmir krije i u planinama, jer je on navikao da provodi vreme u šumama, pećinama i kampovanju na Prokletija­ma. On, kako smo ranije pisali, ali i šta kažu ljudi koji ga poznaju, Prokletije zna “kao svoj džep” te nije isključeno da se negde na ovoj planini krije.

PRATE MU TELEFON I DRUŠTVENE MREŽE

Iz tog razloga policiji će najviše pomoći njegov telefon, ali i društvene mreže na kojima je osumnjičen­i za stravično ubistvo veoma aktivan. On je, kako smo pisali, od Ivaninog ubistva više puta tokom dana objavljiva­o niz poruka, ali i nije se libio da odgovara na poruke koje su mu slali novinari i drugi ljudi. Takođe, ključnu ulogu u hapšenju Jetmira imaće i crnogorska policija, ako ga je držala na oku vrlo brzo i lako može da ga privede.

- Međutim, ako je pobegao za Albaniju ili na Kosovo, šanse da Jetmir bude priveden su jako male - kaže izvor “Blica”.

Podsetimo, Ivana Krivokapić (26) ubijena je u stanu

Gočaj je vrlo lako preko Prokletija mogao da pređe u Albaniju i tamo nađe skrovište

 ?? ??
 ?? ?? Objava na Fejsbuku kojom se gočaj Oprostio Od ivane
Objava na Fejsbuku kojom se gočaj Oprostio Od ivane

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia