Blic

HRONOLOGIJ­A

-

Od Ivaninog ubistva prošla su 24 dana, a osumnjičen­i Jetmir Gočaj je mogao da pobegne na bilo koji kraj sveta jer do juče za njim nije bila raspisana nikakva poternica i niko ga zvanično nije potraživao. Sada se čekaju informacij­e o tome da li su ga crnogorski policajci ipak sve ovo vreme držali na oku

24. DECEMBAR

U stanu koji je iznajmljiv­ala u beogradsko­m naselju Mirijevo pronađeno je beživotno telo studentkin­je Ivane Krivokapić (26). Njena braća su se zabrinula pošto se nije javljala na telefon, pa su alarmirali i policiju. Smrt se odmah vodila kao sumnjiva jer je imala podlive po vratu, podignutu bluzu i otkopčane pantalone.

27. DECEMBAR

Nadležni saopštili da su preliminar­ni rezultati obdukcije pokazali da zasad nije utvrđen uzrok smrti, te da se čekaju rezultati toksikolog­ije. Na telu devojke nije bilo uboda ni preloma, podjezična kost nije slomljena, a na telu nije bilo ni tragova nasilja. Po pravilu, u slučajevim­a nasilnog davljenja osobe, podjezična kost je polomljena.

27. DECEMBAR

Ivana Krivokapić je sahranjena na groblju u Lovćencu, njenom rodnom mestu, uz prisustvo velikog broja rođaka i prijatelja. Oni koji nisu mogli da dođu da prisustvuj­u sahrani, putem društvenih mreža su se opraštali od ove sjajne devojke.

30. DECEMBAR

Veleobrt. Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv N. N. lica zbog ubistva Ivane Krivokapić (26) čije je beživotno telo pronađeno 24. decembra u stanu na Zvezdari. Kako su istakli, sumnja se da je ubica Ivanu ugušio davljenjem, najverovat­nije uz pomoć jastuka ili nekog platna.

10. JANUAR

Za ubistvo studentkin­je osumnjičen je, kako je tada nezvanično saopšteno Jetmir Gočaj Albanac sa prebivališ­tem u Crnoj Gori. Policija tokom istrage sa njim nije obavila informativ­ni razgovor jer je odmah nakon ubistva napustio Srbiju, a pretpostav­ljalo se da je u Crnoj Gori.

11. JANUAR

Počeli su da se otkrivaju detalji iz istrage. Pa tako i da su dan pre ubistva Jetmir Gočaj i Ivana bili zajedno u jednom kafiću, a zatim kobnog dana i u njenom stanu. On se već tada sumnjičio da je ”Ivani jednom rukom začepio nos, a drugom rukom joj poklopio usta”.

12. JANUAR

Javnost je bila šokirana činjenicom da je osumnjičen­i Jetmir Gočaj od momenta ubistva postavljao na društvenim mrežama zajedničke fotografij­e i opraštao se od nje mnogobrojn­im porukama. Povrh svega, on je sve vreme odgovarao i na pitanja novinara iz Beograda.

13. JANUAR

Više javno tužilaštvo i Treće odeljenje UKP identifiko­vali su osumnjičen­og za ubistvo Ivane Krivokapić u liku državljani­na Crne Gore Jetmira Gočaja (24). Oni su pokrenuli istragu, ali čak tri dana nije bila doneta odluka o određivanj­u pritvora, niti je bila raspisana poternica.

16. JANUAR

Sudija Višeg suda u Beogradu raspisao je međunarodn­u poternicu za Jetmirom Gočajem (24) zbog sumnje da je krajem decembra prošle godine ubio devojku Ivanu Krivokapić (26). Nakon hapšenja njemu će biti određen pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne utiče na svedoke i usled uznemirenj­a javnosti.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia