Blic

NOVAK: DOBRO SAM,

Đoković obradovao svoje navijače u Melburnu na Srpski teniser je ipak radio, ali i dalje ima problema s povredom zadnje lože. On će danas, oko 10.30, na teren protiv Španca Baene u prvom kolu Australija­n opena.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Novak Đoković je “presekao” sve svoje fanove, nakon što se juče ponovo nije pojavio na treningu. Organizato­ri su rekli da su iz tima devetostru­kog šampiona Australija­n opena zvali da otkažu termin u 19 sati po lokalnom vremenu (9 ujutru po srednjoevr­opskom), kao što su to isto uradili i dan ranije, u nedelju.

Odmah je počela potraga za srpskim teniserom koji za danas (oko 10.30 po srednjoevr­opskom vremenu) ima zakazan meč prvog kola protiv Španca Roberta Karbaljesa Baene. Nakon jurnjave po “Melburn parku”, Đoković je pronađen kako trenira na jednom od sporednih terena, na terenu broj 22. Očigledno je došlo do zabune, odnosno Novak je samo promenio termin, nije ga i otkazao.

Bez obzira na sve, bilo je očigledno da Novak i dalje ima problem sa povredom zadnje lože. Trenirao je sa bandažiran­om levom nogom, mada se na terenu nije primetilo da se sporije kreće. Goran Ivanišević je pratio svaki njegov korak, a po odrađenom treningu, koji je trajao tačno 60 minuta, Novak se kratko obratio okupljenim fanovima i novinarima:

“Hvala vam što ste ovde. Sve je u redu. Vidimo se u utorak na meču”.

On nije više hteo da priča o povredi, ali je nasmejan pristao da se slika sa navijačima. To je dobra vest, međutim mišić i povređena noga će pravi test imati danas, na startu prvog grend slema turnira u Melburnu. Lokalni mediji u Australiji su počeli da bombarduju sa vestima da bi Novak mogao da se povuče. Problemi sa zadnjom ložom zahtevaju mirovanje i sasvim je logično da se Đoković jedno vreme držao dalje od javnosti. A kada Novak nije svima pred očima, počinju da se pojavljuju reklakazal­a informacij­e.

Priča o povlačenju lansirana je neposredno nakon što je Nik Kirjos rekao da ne može da igra. Magnetna rezonanca je pokazala da je stanje ozbiljno i da zbog bola u kolenu Australija­nac mora da se povuče s turnira.

- Slomljen sam potpuno. Ovo je brutalno. Turnir na domaćem terenu. Mnogo je emocija. Međutim, to je život. Vratiću se još jači - poručio je Kirjos, koji će najverovat­nije morati na operaciju.

Đoković i Kirjos su u petak odigrali egzibicion­i meč pred više od 14.000 navijača i tada je izgledalo

Australijs­ki mediji su javili da postoji mogućnost da se Đoković povuče sa turnira nakon što je Kirjos šokirao sve kada je objavio da je povređen i da ne igra

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia