Blic

PREGURATI JOŠ ŠEST MEČEVA BEZ KAMPACA

Ako se ništa ne promeni, Zvezda će bez iskusnog plejmejker­a da igra sa Žalgirisom, Partizanom, Virtusom, Armanijem, Makabijem i Albom.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Svaka nova dobra partija Fakunda Kampaca u ABA ligi je samo dosipanje soli na ranu navijača Crvene zvezde. Sjajni Argentinac ne može da bude registrova­n za Evroligu do 28. februara, a vreme do isteka kazne prolazi sporo.

Kampaco je uništio smisao reči derbi uz imena Crvene zvezde i Budućnosti. Bivši NBA as je prisvojio meč u Podgorici, na oduševljen­je svih koji su mogli da ga gledaju, u dvorani “Morača”, ili na TV-U. Argentinac je za 25 minuta imao 14 poena, 12 asistencij­a i osam ukradenih lopti, za indeks korisnosti

34. Pre samo nekoliko dana, protiv MZT-A, imao je indeks

33. Sedam puta je asistirao Luki Mitroviću, čak četiri puta zaredom sredinom prve četvrtine. Dva puta je Kampaco pronašao Dobrića, po jednom Lazića, Petruševa i Vildosu.

„Kvaliteti Kampaca su svima vrlo dobro poznati, ali jedna stvar me sinoć impresioni­rala. Onog trena kada je postalo jasno ko će biti pobednik pratio sam samo obrambena postavljan­ja Kampaca. Čista košarkaška poezija koja je rezultiral­a sa osam ukradenih lopti“, napisao je hrvatski stručnjak Aleksandar Petrović.

Trener crveno-belih Duško Ivanović ne krije da dobro zna kakvo košarkaško oružje ima u svojim rukama...

- Kampaco znamo svi koji kvalitet ima, ali iznad svega je veliki profesiona­lac. Svaki trening odradi 100 odsto, tad možeš i loše da odigraš, ali daj 100 odsto, i to je ono što tražim od mojih igrača. Neki nisu dali, ali on je dao. On je napravio veliku razliku, on će za sada igrati samo ABA ligu, a videćemo šta će biti kad će početi da igra Evroligu - izjavio je Ivanović u Podgorici.

Poslednja rečenica crnogorsko­g stručnjaka je odjeknula na društvenim mrežama. Utisak je kao da Ivanović zna nešto što drugi ne znaju kada je kazna u pitanju. Predsednik Nebojša Čović je rekao da će Zvezda na svaki mogući način da se bori za Kampaca, ali i da će o tome da obaveštava javnost. Međutim, odavno ništa novo nismo čuli sa Malog Kalemegdan­a.

Pred crveno-belima je u Evroligi serija mečeva sa timovima, osim Žalgirisa, koji se nalaze u donjem delu tabele. Litvanci su, upravo, prvi rival, u petak u Kaunasu, a zatim će se 27. januara u “Pioniru” odigrati drugi srpski derbi. Zvezda je pobedila Partizan u “Areni” i ovo će da bude duel u kojem će jedan od večitih da preuzme primat.

Ekipa Duška Ivanovića zatim tri puta gostuje - od 31. januara do 9. februara ide na noge Virtusu, Armaniju i Makabiju. Sledi pauza za kup takmičenja, a finalni rival u februaru je Alba, koja 24. dolazi u Srbiju. To je, ujedno, i poslednji meč Zvezde bez Kampaca, jer će Argentinac da dobije priliku da debituje 2. marta protiv Bajerna u Minhenu.

Znači, crveno-bele (skor 10-9) očekuje još šest mečeva bez Kampaca. A možda i manje, ko zna? Čović i Ivanović, možda?

 ?? ?? fakundo kampaco je protiv budućnosti imao 14 poena, 12 asistencij­a i čak osam ukradenih lopti
fakundo kampaco je protiv budućnosti imao 14 poena, 12 asistencij­a i čak osam ukradenih lopti

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia