Blic

TIK-TAK, TIK-TAK... NI SAT NIJE IMAO ŠANSE S JOKIĆEM

„Video sam da ima tri sekunde, dovoljno vremena da uradim nešto“, rekao je Nikola koji je pogodio na 0,2 sekunde pre kraja. Inaće, meč je završio 12. tripldablo­m u sezoni.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Hladan kao Nikola Jokić. Kako drugačije da opišemo novu magiju srpskog košarkaša koji je na 0,2 sekunde pre kraja pogodio trojku za pobedu Denvera protiv Orlanda sa 119:116. Pritom, važno je reći da mu je to bio prvi šut u četvrtom periodu. I, to nije sve - upisao je novi tripl-dabl, 12. u sezoni, sa 17 poena (šut iz igre 8/11), 14 asistencij­a i deset skokova. Inače, kada MVP ima tripl-dabl, Nagetsi ne mogu da izgube - 12:0.

Potvrdilo se da Jokić nikada ne žuri u poslednjim trenucima. Tako je bilo i sada sa Orlandom. On uvek pokušava da pronađe najbolje rešenje i generalno to čini. Ima moć da ostane staložen kada sat otkucava. To mu je omogućilo priliku da prihvati loptu i proceni odbranu pre nego što je pogodio trojku za pobedu. Iznenadio je ne samo goste sa Floride, već i saigrače koju su očekivali dodavanje, a ne šut preko ruke, sa vrha “kapice”...

- Mislim da sam podigao pogled i bilo je oko tri sekunde na satu, tako da sam imao vremena da nešto uradim - rekao je Jokić posle utakmice: - Onda sam se povukao za korak i osećao sam se dobro u trenutku šuta.

Nagetsi su poludeli kada je lopta pocepala mrežicu. Marej i Porter junior su podigli ruke, Kaldvel-poup je skočio na leđa Džokeru koji je, umesto da slavi, potrčao u odbranu da spreči kontru Orlanda. “MVP, MVP...” orilo se “Bol arenom” dok je Jokić, kao da je izgubio, skamenjen primao čestitke.

- Ne znam. Tako sam... ne znam... Tako ja reagujem... što ne reagujem - iskren je Jokić, koji se vratio na teren posle propušteno­g meča sa LA Klipersima zbog bola u ruci.

Deo razloga zašto su Nagetsi tako sabrani ove sezone je Nikolina smirenost. Nikada ne dozvoljava da ga bilo šta potrese, a saigrači počinju da uzimaju sve najbolje od korisnijeg košarkaša NBA lige. Ne paniče i puni su samopouzda­nja jer imaju Jokića.

- Mislim da dobri timovi pobeđuju i kada igraju loše. A loši uvek pronađu način da izgube, čak i kada im ide dodao je Jokić koji i dalje ima tripl-dabl prosek u januaru sa 21,5 poena, 11,5 skokova i 10,8 asistencij­a po meču.

Po završetku meča, Jokić je prišao i “pripretio” bivšem igraču Nagetsa, a sada centru Medžika Bol Bolu. Sudanac sa američkim pasošem je sredinom poslednje četvrtine prošao pored Nikole i zakucao.

- Rekao sam mu, da ako još jednom zakuca preko mene, da ću da ga s...i (“F up”) - našalio se Nikola Jokić, kome je ovo bio 88. tripl-dabl u karijeri.

Klub iz Kolorada u januaru ima šest pobeda iz sedam mečeva i drugi je tim lige sa skorom 30-13, odmah iza Bostona (32-12). Kod kuće su poraženi samo tri puta u 22 meča, a pozitivan rezultat imaju i u gostima - 11:10.

 ?? ?? hladan kao špricer, jokić je pogodio na , sekunde pre kraja
hladan kao špricer, jokić je pogodio na , sekunde pre kraja

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia