Blic

„NISMO IMALE DOBAR ODNOS“

Anina svekrva Dajana Volš nikada nije krila „velike razlike” sa svojom snajom Brajanova majka Dajana Volš jedna je od poslednjih osoba koja je, kako se pretpostav­lja, videla živu 39-godišnju Beograđank­u Anu.

-

Međutim, njihov odnos je bio daleko od idealnog. O tome je svedočila i sama Dajana kroz pismo sudu nakon što je njen sin optužen za prevaru za koju je kasnije i osuđen. Pismo je napisala na četiri strane i u njemu je, govoreći o sinu, mnogo toga rekla o svom mišljenju o snaji Ani.

Dajana Volš je u pismu sudu istakla da je on (Brajan) “jedini razlog što ona ustaje ujutru”.

„On je jedina osoba koja brine o meni i uvek je tu za mene. Na njega se oslanjam za sve što mi treba u životu. Brajan me vodi lekaru na sve kontrole zbog višestruki­h operacija raka pluća i drugih zdravstven­ih problema“, napisala je Dajana Volš.

Ona se, potom kratko osvrnula i na odnos sa snajom.

- Nažalost, nemam dobar odnos sa snajom, razlog su verovatno kulturološ­ke razlike. Zbog toga je moj sin jedina stabilna tačka u mom životu, naročito što me čini srećnom je to što zbog njegove brige mogu da viđam unuke - kazala je majka

Brajana Volša.

Dajana Volš naročito je pohvalila svog sina jer se “jedini brine za svoje troje dece”, ne spominjući Anu Volš nijednom rečju.

- On kuva, čisti, igra se sa decom, čita im priče za laku noć. Da nije bilo njega, ne bih ni imala kontakt sa svojim unucima - rekla je Volšova u pismu.

S druge strane, Anina majka Milanka Ljubičić navela je da “njena ćerka nije imala dobar odnos sa Brajanovom porodicom”.

- Ona i njena svekrva nisu bile u najboljim odnosima. Mislim da čak nisu ni kontaktira­le. Ni ja se sa njom nisam ljudski upoznala kada sam prvi put otišla kod njih rekla je Milanka Ljubičić.

Ona je dodala “da joj je iz bezbednosn­ih razloga lakše sada kada je socijalna sužba preuzela decu”.

- Trebalo bi ispitati i njegovu majku jer nisu bile u najboljim odnosima - dodala je Anina majka.

Kako su preneli američki mediji, Brajanova majka je migrantkin­ja, poreklom je Iranka rođena u Teheranu kao Dariana Zarintaš. U Americi ona je upozna

la mladog i perspektiv­nog doktora iz dobre bostonske porodice, pa se sa Tomasom Volšom venčala 11. decembra 1971. godine. Pet godina kasnije dobili su sina Brajana.

Koliki je uticaj Dajana imala u porodici Volš govori i podatak da njen sin ima srednje ime Reza, što je vrlo često ime u Iranu, a takođe i ime poslednjeg iranskog šaha, Reze Pahlavija. Brak između Diane i Tomasa je brzo upao u krizu, počeo je mučan i bolan postupak razvoda koji se odužio na više decenija.

Kako piše američki “Njuzvik”, Brajan je rastao u lošoj

atmosferi i bio je pion u borbi svojih roditelja, da bi nakon razvoda Dajana nastavila da živi povučeno, a svu svoju pažnju usmerila je ka sinu.

Američki mediji naveli su “da će se istražitel­ji u narednom periodu okrenuti ka Dajani kako bi se proverilo da li je imala ikakva saznanja o zločinu”. Posebno je interesant­no što su pre samo nekoliko dana američki mediji preneli fotografij­e žene koja je došla do kuće Volšovih, koja je tada bila potpuno napuštena, a za koju se pretpostav­lja da je upravo Dajana Volš!

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia