Blic

NE IDEM BEZ NEČEG VELIKOG

„Nadam se da ću barem uvesti klub u Ligu šampiona, to bi bilo sjajno za navijače. Neću se zaustaviti“.

- EKIPA “SOCCERBET”

Fudbaleri Partizana vredno rade u Beleku. Zaostatak za liderom u prvenstvu je velikih 10 bodova, međutim, crno-beli neće odustati od pokušaja da stignu i prestignu večitog rivala. Međutim, jednako je važno i ne dovesti u pitanje drugo mesto zbog kvalifikac­ija za Ligu šampiona. Bibras Natho, omiljeni stranac u ovoj postavi Partizana, analizira do sada urađeno.

- Spremniji smo nego pre dve ili tri nedelje, imali smo odlične. teške treninge i dobro je vratiti se poslu, Istina, nije baš najbolje vreme za fudbalere tokom priprema, ali imamo dobre treninge, siguran sam da ćemo biti spremni na proleće - kaže Natho.

Kako bi uporedio pripreme u CSKA sa ovim pripremama?

- Razlike postoje, naravno, to je normalno. Sve zavisi od trenera jer, ponavljam, svaki trener ima svoj stil, detalji su u pitanju, više ili manje određenih detalja.

Ove pripreme zaista dobro radimo i verujem da će to dati rezultate.

Gordan Petrić ima puno poverenja u Izraelca i utisak je da Vam je predao ključeve igre crno-belih?

- Osećam da veruje u mene i moj stil igre, zna šta mogu da donesem timu, srećan sam zbog toga. To moram da iskoristim, da radim jako, a ako gledam samo svoj učinak mislim da sam odigrao dobru polusezonu i želim tako i da nastavim.

Uprava je takođe verovala u Vas, potpisali ste novi ugovor do 2024?

- Imam sjajan odnos sa svima u klubu, od uprave do sportskog direktora, uživam u njihovom poverenju, nadam se da će se saradnja i nastaviti, ali jasno je da sve zavisi od mojih igara na terenu.

Deluje da nećete napustiti Partizan dok ne osvojite titulu?

- Pogađate me u najbolniju tačku moje karijere u Partizanu. Moram da donesem titulu Partizanu. Ne želim da pričam o domaćem prvenstvu jer je situacija komplikova­na i iz poštovanja prema navijačima i rivalu, ali svestan sam kakva je situacija. Nadam se da ću barem uvesti Partizan u Ligu šampiona, to bi bilo sjajno za navijače. Neću se zaustaviti dok ne napravimo nešto veliko!

Proveli ste četiri godine u Rubinu i isto toliko u CSKA, pada li rekord u Partizanu?

- Da, pet godina, a nadam se i šest, sedam, što da ne. Sjajno se osećam u svom telu i siguran sam da mogu da igram minimum još dve sezone, a za posle ćemo da vidimo.

Ostaćete u crno-belom taboru i posle igračke karijere?

- Moguće, mnogo volim fudbal, mislim da imam dosta i iskustva, vidim da mi i klub veruje ako kažem nešto. Voleo bih nakon karijere da ostanem u Partizanu, ne znam tačno na kojoj poziciji, ali nakon 35 godina počeneš da razmišljaš i o tim stvarima.

Ne krijete da se sjajno osećate sada kada ste i dobili srpski pasoš?

- Sjajno, počinjem da učim srpski, deca bi trebalo da dobiju pasoše, žena i ja uživamo, ona je i započela biznis, ovo je naša druga kuća. Ljudi su uvek jako dobri prema nama, kada pričam sa ženom želimo da ostanemo u Beogradu i nakon karijere - iskren je Natho.

 ?? ?? bibras natho veruje da Će partizan da ima uspešno proleće
bibras natho veruje da Će partizan da ima uspešno proleće

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia