Blic

UBIJENI PLJAČKAŠ JE UPUCAO ČETIRI OSOBE U CENTRU BEOGRADA!

Miroslav M. (64), koji je pre nekoliko dana ubijen tokom policijske potere na Karaburmi nakon što je opljačkao pumpu, iza sebe je već imao presudu za ubistvo koje je izvršio tokom krađe.

- Dijana Bogosav

On je svim žrtavama naneo prostrelne rane, a jedna osoba ubrzo je podlegla povredama

NAIME, KAKO SAZNAJE “Blic” on je tokom krađe revolverom upucao čak četiri osobe, od kojih je jedna podlegla povredama.

Miroslav je tog kobnog aprila 1992. godine od muškarca na Zelenom vencu pokušao da ukrade 1.365.000 tadašnjih dinara, tako što mu je u zamenu ponudio 3.000 nemačkih marki. Kako se navodi u presudi do koje je došao “Blic”, Miroslav je, nakon što je izbrojao preko milion tadašnjih dinara, novac stavio u džepove jakne, nakon čega je izlazeći iz automobila u kojem je pare razmenio sa žrtvom, uperio revolver ka njoj rekavši “da se ne pomera jer će je ubiti”.

Pošto je žrtva počela da viče i doziva pomoć, Miroslav je počeo da beži, a za njim su krenuli građani na koje je on počeo pomahnital­o da puca.

Prvu žrtvu ranio je na uglu Zelenog venca i Narodnog fronta kada je muškarca pogodio u leđa. Nakon toga je bežeći kroz Balkansku ulicu upucao još jednog muškarca u levu polovinu grudnog koša. Miroslav se ni tu nije zaustavio pa je tako, kako piše u presudi, još jednog muškarca pogodio u predelu vrata, nakon čega je ispalio i poslednji metak te pogodio sledeću žrtvu i to u lopatični predeo.

On je svim žrtavama naneo prostrelne rane, a samim tim i teške telesne povrede opasne po život. Jedna osoba podlegla je povredama 26. aprila.

Njemu se tada stavljalo na teret da je na delu krađe upotrebio silu i pretnju da će neposredno napasti na život ili telo žrtve u nameri da ukradeni novac zadrži, pri čemu je sa umišljajem lišio životo jednu osobu, a tri teško povredio.

Zbog tog ubistva on je osuđen na 14 godina robije, međutim, amnestiran je 2001. godine i skinuto mu je dve godine jedan mesec i šest dana od robije.

Podsetimo, 17. januara oko 21 sat u Ulici Salvadora Aljendea na Karaburmi u Beogradu, Miroslav M. je prvo opljačkao benzinsku pumpu tako što je pištoljem zapretio radniku koji mu je iz kase dao pazar od 5.000 dinara. Razbojnik se zatim dao u beg, a nakon što ga je policija identifiko­vala i sustigla, on je podigao pištolj i uperio u policajce, nakon čega su u njega ispaljena tri hica.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia