Blic

NOVAK: NOGA NIJE DOBRO, NEKA MI SAD BOG POMOGNE

Đoković uz probleme do 3. kola u Australiji Naš teniser je eliminisao Francuza Enca Kuakoa sa 3:1, ali je u drugom setu morao da zatraži lekarsku pomoć zbog povrede zadnje lože.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Ako bude potrebno, Novak će igrati na jednoj nozi. Nadamo se da ovo neće biti potrebno, odnosno da se predviđanj­e Matsa Vilandera neće obistiniti. Đoković je prošao u treće kolo Australija­n opena sa 6:1, 6:7 (5:7), 6:2, 6:0 uprkos hrabrom otporu Francuza Enca Kuakoa. Pritom, oba tenisera su bila pogođena povredama u različitim­a fazama meča. Kuako je uzeo duži lekarski tajm-aut u prvom setu, nakon što je iskrenuo skočni zglob, dok je devetostru­kom šampionu tretman bio neophodan u drugom. Proradio je bol u zadnjoj loži i srpski teniser je u jednom trenutku čak morao da napusti teren i u pratnji doktora i fizioterpe­uta ode u svlačionic­u.

- Nije uopšte dobro, da budem iskren sa sobom. Ali idem dan po dan, molim boga da pomogne, tu su i fizioterap­euti. Hajde da idemo dan za danom, nadam se da ću biti spreman - rekao je Đoković po završetka meča.

Kuako je pri Đokovićevo­m vođstvu od 3:1 u prvom setu povredio zglob i postojala je mogućnost da se Francuz povuče. Međutim, bandažirao je nogu i zaigrao kao da nema nikakvih problema. Novak je iskoristio priliku da povede, ali se u drugom setu nije znalo ko je kralj Melburna, a ko kvalifikan­t. Đoković je diktirao tempo, Kuako se nije dao, da bi pri 4:5 i naš teniser zatražio pomoć lekara. Videlo se da Novak ima problema sa povredom koja ga prati već dve nedelje i koja ga je sprečila da taj-brejk reši u svoju korist.

Srećom, na 1:1. zaigrao je u prepoznatl­jivom stilu, snažno i bez grešaka, tako da je Kuako mogao samo da pogledom prati loptice.

- Bilo je od svega pomalo večeras, srećan sam što sam prošao kroz ovakav meč, jeste da sam igrao četiri seta, želeo sam tri, ali dobro. Priznanje njemu ide, dobar tenis je igrao krajem drugog seta. Može da bude to “električno”, na pozitivan i negativan način za igrače. Takođe, loptice su malo sporije nego pre nekoliko godina, mislim da dosta igrača se žali, ja se ne žalim, ali primećujem i komentariš­em. To je u ovim uslovi malo teže, on je sjajan atleta, dobro se kreće, ide napred, nije promašivao, udarao je jako dobro. Posle svega, imao sam dobar start u 3. i 4. setu - dodao je Đoković.

Đoković je odigrao slabiji meč nego u prvom kolu sa Špancom Baenom, moguće i zbog čestih provokacij­a sa tribina.

- Postoji kodeks pona

Korektno je da navijaju protiv mene, ali onog trenutka kada neko prelazi granicu, psuje i dobacuje stvari koje su vezane za povredu, čovek ne može a da ne odreaguje

šanja i ima mnogi više ljudi koji su okej. Ovo su bili određeni pojedinci, pod dejstvom alkohola... Korektno je da navijaju protiv mene, ali onog trenutka kada neko prelazi granicu, psuje i dobacuje stvari koje su vezane za povredu, čovek ne može da ne odreaguje. Pogotov kad neko to radi dva sata bez prestanka. Vreme je da neko nešto uradi. Kada niko ništa nije uradio, ispada da sam ja loš momak.

Ponovo će Novak imati dva dana da se oporavi od povrede i da se pripremi za subotu kada ga u 3. kolu očekuje Grigor Dimitrov.

Bugarin je s pola snage pobedio Lasla Đerea sa 6:3,

6:2, 6:0 i sačuvao je snagu za duel sa dobrim poznanikom i velikim prijatelje­m.

- Nisam igrao protiv njega mnogo godina, ne sećam se kada je to bilo. On igra sjajan tenis i znam ga odlično, mi smo dobri prijatelji i braća sa Balkana, pa neka bolji pobedi - završio je Đoković.

Novak Đoković će u 3. kolu igrati protiv Grigora Dimitrova, koji je rutinski, u tri seta, eliminisao Lasla Đerea. Bilo je 6:3, 6:2, 6:0 za bugarskog tenisera koji se minimalno istrošio

 ?? ?? Naš najbolji teniser je u drugom setu zatražio lekarski tajm-aut i morao je da napusti teren. Kaže da je predah iskoristio da zameni bandažu i popije lekove
Naš najbolji teniser je u drugom setu zatražio lekarski tajm-aut i morao je da napusti teren. Kaže da je predah iskoristio da zameni bandažu i popije lekove
 ?? ?? đoković kaže da mu je smetalo ponašanje pojedinih navijača u meču sa francuzom, ali i da mu ne prija što na kraju igrači „ispadnu zlikovci jer traže da se neko izbaci sa tribina“ srpski navijači u „rod lejver areni“napravili su fudbalsku atmosferu i pomogli novaku da se izbori za mesto u trećem kolu australija­n opena
đoković kaže da mu je smetalo ponašanje pojedinih navijača u meču sa francuzom, ali i da mu ne prija što na kraju igrači „ispadnu zlikovci jer traže da se neko izbaci sa tribina“ srpski navijači u „rod lejver areni“napravili su fudbalsku atmosferu i pomogli novaku da se izbori za mesto u trećem kolu australija­n opena

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia