Blic

Jokić oborio još jedan rekord

SRBIN JE NAJBOLJI ASISTENT DENVERA U ISTORIJI KLUBA IZ KOLORADA Nikola je prestigao legendarno­g Aleksa Ingliša, a u pobedi protiv Minesote upisao je 90. tripldabl u karijeri.

- DENVER JE POGODILA A. Pijevac

snežna oluja, a jedino što je moglo da spase grad u Koloradu bila je prelepa igra Nikole Jokića. Dvostruki MVP postao je deo istorije Nagetsa kao najbolji asistent kluba svih vremena, i to u meču u kojem je “iščupao” pobedu iz ruku košarkaša Minesote (122:118).

Jokić je upisao 14. tripldabl u sezoni, treći uzastopni i 90. u karijeri. Istorijsku noć završio je sa 31 poenom, 13 asistencij­a i 11 skokova, a njegovo poslednje dodavanjé, koje je pomoglo Eronu Gordonu da zakucava, bilo je odlučujuće.

Datum će ostati upisan velikim slovima jer je Nikola prestigao Aleksa Ingliša (3.679) i sada je sa 3.686 asistencij­a rekorder Nagetsa. Pritom, Jokić je odigrao 269 mečeva manje od legendarno­g Ingliša, koji je dres Denvera nosio od 1979. do 1990. godine. I, to nije sve - Srbin je prvi centar u istoriji NBA lige koji je najbolji asistent neke od franšiza. Niko pre njega to nije uspeo, a verovatno niko i neće.

- Da budem iskren, to je prva stvar na koju sam posebno ponosan jer ja mislim... bar se nadam da momci nisu tu da samo da igraju sa mnom, jer ja delim loptu, i to je nešto na šta sam na prvom mestu ponosan.

Želim da me svi zapamte kao košarkaša koji zaista bio dobar timski košarkaš rekao je Jokić.

Ingliš je prvi čestitao našem košarkašu.

„Znao sam da će u nekom trenutku moj rekord u broju asistencij­a biti oboren. Počastvova­n sam što vidim da je u tome uspeo dva puta, mislim tri puta NBA MVP. Čestitam momčino!“, napisao je Ingliš.

Dok su navijači u “Bol areni” aplaudiral­i i skandirali Jokićevo ime, on je sedeo na klupi i proslavio je rekord u svom stilu - rukovao se sa saigračima.

- To nije normalno. Ovo je kao da gledam Karla Melouna i Džona Stoktona... u jednom igraču - oduševljen je bio pomoćni trener Dejvid Adelman, koji vodi ekipu nakon što je Majkl Meloun bio pozitivan na korona virus.

Igrači Minesotu su pokušali da mišićima zaustave Jokića. Menjali su se na srpskom centru, koji je upao u probleme sa ličnim greškama. Zato je u prvom delu igrao samo 14 minuta. Trener Adelman ga je sačuvao za poslednju četvrtinu, kada je pitanje pobednika i rešeno. Nikola je zaigrao u MVP stilu i počeo je da topi prednost “vukova” koji su redovno imali sedam-osam poena prednosti. Na kraju, niko nije mogao da ga zaustavi i Nagetsi su upisali osmu vezanu pobedu.

Bogdan Bogdanović je bio solidan u trijumfu Atlante nad Dalasom (130:122), gde je za 32 minuta provedena na parketu postigao 12 poena uz pet asistencij­a i tri uhvaćene lopte, dok je s druge strane, Luka Dončić imao učinak od 30 poena i osam asistencij­a.

Boban Marjanović je još jedan meč presedeo na klupi.

Jokić je u poslednjoj četvrtini odigrao u MVP stilu, pomogao je Nagetsima da nadoknade minus od sedam koševa i slave protiv „vukova“sa 122:118

 ?? ?? jokić je protiv minesote imao 31 poen, 13 asistencij­a i 10 skokova
jokić je protiv minesote imao 31 poen, 13 asistencij­a i 10 skokova

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia