Blic

Rasprodaja JOVIĆ MORA DA ODE

Srpski fudbaler nije zadovoljio u klubu iz Firence koji, po svaku cenu, želi da ga odmah proda. Problem je što Luku niko ne traži.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Sa 21 godinom je bio napadač slavnog Reala. Danas Luka Jović ne može da zadrži mesto u prosečnoj Fjorentini koja je odlučila da se reši Srbina, i to odmah, po principu - daj šta daš! Klub iz Firence je izgubio strpljenje i spreman je da sasluša svaku ponudu za Jovića koji je od početka sezone na 25 mečeva postigao sedam golova, ali samo tri u Seriji A.

Ne samo što ne može da pogodi mrežu, Italijanim­a smeta njegov govor tela koji pokazuje kao da bi više voleo da je na nekom drugom mestu, samo ne na terenu. Mediji smatraju da nije problem u Fjorentini ili Seriji A, već da je 25-godišnji srpski napadač izgubio sve ono što ga je krasilo, a pre svega želju.

- Jović je imao veliku šansu, voleo bih da ga vidim da postiže golove. Mora da bude dinamičnij­i - rekao je trener Fjorentine Vinčenco Italijano posle poraza od Torina (1:0).

Vinčenco nije želeo da komentariš­e informacij­e da je Jović na transfer listi, ali je jasno da on i klub sve manje računaju na igrača kojem platu i dalje daje Real. Po dogovoru od letos, “kraljevi” će Joviću uplaćivati svih 2,5 miliona evra godišnje, s tim da će tu obavezu od 2024. na sebe da preuzme Fjorentina. I, to nije sve - Luka će tada da zarađuje duplo više, odnosno pet miliona evra po sezoni.

Očigledno je da ljubičasti ne žele da dođu u takvu situaciju i smatraju da je bolje da se već sada reše Jovića. Fjorentina polovinu od potencijal­nog Jovićevog transfera mora da prosledi u Madrid, međutim, to nije najveći problem - klub zasad nema ponuda za našeg igrača!

Do kraja prelaznog roka u velikim evropskim ligama ostalo je tek nešto više od nedelju dana i sve manje je prostora za manevrisan­je. Takođe, nejasno je i ko bi preuzeo obavezu da Joviću isplaćuje lični dohodak jer i Real želi da uzme novac iz prodaje i izvuče se iz cele priče. Fjorentina je u početku razmišljal­a čak i o pozajmici, ali ta opcija zasad ostaje u drugom planu kao poslednja solucija.

Luka se već dugo nije oglasio u javnosti i to je još jedan pokazatelj da mu je, izgleda, preseo boravak u Italiji. Posao mora da se završi do 1. februara i biće zanimljivo da vidimo kako će se rešiti ovaj Gordijev čvor i situacija u kojoj su svi u gubitku. Da li je potrebno da podsetimo da za dva meseca počinju kvalifikac­ije za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj

2024. godine?

Iako Jović igra za Fjorentinu, platu i dalje dobija od Reala, koji ima pravo na 50 odsto od naredne prodaje!

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia