Blic

TENISERI SE BORE DA NE IGRAJU DO ZORE

-

NOVAK ĐOKOVIĆ JE podigao glas pozivima da se unesu promene u raspored Australija­n opena, zbog sve veće zabrinutos­ti za dobrobit igrača. Endi Marej priznaje da je jedva stajao na nogama samo dan i po nakon iscrpljuju­ćeg skoro šestosatno­g epa protiv Tanasija Kokinakisa koji se završio u četiri sata ujutro po lokalnom vremenu. Nakon što je poražen u trećem kolu od Roberta Bautiste Aguta, iscrpljeni Marej je nagovestio da se zalaže za smanjenje broja mečeva na terenu tokom dana i pomeranje noćne sesije kako bi izbegao igranje u sitnim satima. Šef Australija­n opena Kreg Tajli rekao je posle maratona Marej-kokinakis da nema planova za promenu rasporeda, dodavši da je “neizbežno da se na grend slemovima igra kasno kako bi se ispoštoval­i TV prenosi u celom svetu”.

Ali, pritisak na Tajlija raste da preispita svoj stav

jer je Đoković, devetostru­ki šampion Australija­n opena, dao podršku ideji da se termini promene. - Za publiku je zabavno, uzbudljivo da gledaju mečeve u ponoć, ili u 1, 2, 3 ujutro. Za nas je to zaista naporno. Čak i ako prođete i pobedite, morate da se vratite na teren već narednog dana. Ritam je potpuno poremećen i nemate dovoljno vremena da se oporavite ili naspavate. Nešto bi trebalo da se reši poručio je Đoković.

Marej je rekao da će da nastavi da se bori... - Rekao bih da to nije dobro za sport. Mislim da postoje neke prilično jednostavn­e stvari koje bi mogle da se učine da se to promeni. Recimo, na US Openu je broj mečeva po danu smanjen sa tri na dva. I dalje ćete imati kvalitetne mečeve u dnevnom terminu. Takođe, večernja sesija bi mogla da se pomeri na 18 ili 18.30. Tih nekoliko sati može da napravi veliku razliku za tenisere - rekao je Marej.

 ?? ?? marej je meč sa kokinakiso­m završio u četiri sata ujutru
marej je meč sa kokinakiso­m završio u četiri sata ujutru

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia