Blic

ZVEZDA POKAZALA DVA LICA, PEŠIĆ RASPUCAN

Beograđi su odigrali do sada najteži meč na zimskim pripremama u Antaliji, ali su i pored minusa nastavili seriju trijumfa. ALEKSANDAR PEŠIĆ GOLA, A IMAO JE JOŠ NEKOLIKO PRILIKA DA UPIŠE HET-TRIK U ANTALIJI

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Trener Miloš Milojević je od svojih igrača tražio efikasniju igru i... oni su ga poslušali... Crvena zvezda je u do sada najozbiljn­ijoj proveri u Antaliji pobedil Dinamo iz Tbilisija sa 3:2 (1:2).

Beograđani su u prvom meču na priprema u Turskoj bili bolji od poljske Lehije sa 3:1, da bi zatim „minimalcem“1:0 slavili protiv Nefčija i Kopra. Zato je Milojević insistirao da se zaigra ofanzivnij­e. Razlika u odnosu na prethodne utakmice bila je formacija, s obzirom da je Zvezda igrala u sistemu 4-42, sa Mijatoviće­m i Pešićem u napadu, dok je četvorka u veznom redu funkcionis­ala kao dijamant.

Crveno-beli su imali više od igre, a prednost su krunisali u 31. minutu. Igrači Dinama su pogrešili na sredini, Mijatović je precizno uposlio Pešića koji je sa ivice kaznenog prostora pogodio za 1:0.

Ipak, Gruzijci su uspeli da preokrenu u svega tri minute. Prvo je Omar pogodio sa distance u 35, a onda je Gonsalveš bio spretan

JE POSTIGAO DVA

u petercu. Kod prvog gola, Vasiljević je napravio veliku grešku, odnosno loše je procenio šut Omara koji nije bio snažan. Za drugi gol Dinama, zakasnili su Dragović i kapiten Gobeljić.

U drugom poluvremen­u je bilo dosta izmena, pri čemu su Zvedini „rezervisti“bili ubedljivi. Pešić je posle asistencij­e Pruceva u 54. pogodio za 2:2, da bi trijumf u 75. minutu doneo raspoložen­i Ivanić, nakon kornera koji je izveo Katai. Srpski šampion je imao još nekoliko povoljnih prilika za gol, ali su strelci „municiju“sačuvali za 4. februar i meč sa Vojvodinom u nastavku Superlige.

Meč u Antaliji pamtiće se i po debiju 16-godišnjeg Jovana Miladinovi­ća, koji je bez greške odradio poslednjih 20 minuta.

- Mogli smo da postignemo više golova ali stvaramo šanse, uigravamo se i spremamo se za borbu u domaćem prvenstvu.

Primili smo dva jeftina goa ali to je fudbal, važno je da su momci pokazali karakter da je igraju do kraja iako je prijateljs­ki meč. Pokazali smo dosta dobriih segmenata u igri, na kraju smo i raspodelil­i minute - rekao je trener Milojević.

Novajlija Argentinac Aleks Vigo nije bio u protokolu.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia