Blic

UBIO TROJE ĐOKIĆA DA BI VRATIO DUG Z RENOVIRANJ­E KUĆE

Goran Džonić iz Moravca se tereti da je iz koristolju­blja počinio teško ubistvo brata od tetke Gorana (57), njegove supruge Gordane (56) i ćerke Lidije (26) iz Aleksinca u nameri da dođe do novca kako bi vratio dug od 10.000 evra koje je pozajmio kako bi

- BRANKO JANAČKOVIĆ

Kako se navodi u optužnici u koju je “Blic” imao uvid, on je optužen da je detaljno isplanirao zločin, koji je izvršio 27. septembra 2021. od 0.22 do 3.05 časova, u ataru sela Moravac kod Aleksinca, u stanju uračunljiv­osti, znajući da Đokić ima menjačnicu, i u uverenju da deo novca koji koristi za menjačke poslove nosi sa sobom ili drži u svom vozilu marke „foklsvagen pasat“.

Zbog toga je pratio njegovo kretanje, te kada je 26. septembra video da je Đokić sa suprugom i ćerkom došao u posetu svojoj majci, znajući da će se oni iste večeri vratiti

GORAN JE POGOĐEN JEDNIM METKOM SA PO U GLAVU, A GORDANA I LIDIJA JEDNIM U GRUDI I GLAVU

u stan u Aleksincu gde su živeli, odlučio je, navodi se u optužnici, da ih u povratku zaustavi, a potom liši života i oduzme novac.

Prema navodima optužnice on je u toj nameri oko ponoći otišao do dela puta od pružnog prelaza do raskrsnice gde se ulica ukršta sa magistraln­im putem, a gde ga je Đokić video i zbog rodbinskih veza i odnosa poverenja zaustavio svoj automobil, te je okrivljeni ušao u vozilo, seo na zadnje sedište iza vozača i izvadio pištolj marke „Pietro Beretta Gardone V.T. – Mod. 34“koje je neovlašćen­o nabavio, držao i nosio.

PRVO PUCAO U GORANA, PA U GORDANU I LIDIJU

Oružje je odmah uperio u pravcu oštećenih i naveo Đokića da sa magistraln­og puta Aleksinac-tešica automobilo­m siđe na zemljani put pored osnovne škole u Moravcu koji vodi ka Južnoj Moravi i ode do šljunkom posutog platoa u blizini napuštene separacije. Kako stoji u optužnici, “tu je pucanjem lišio života sve troje oštećenih”, i to najpre u vozilu jednim hicem Gorana Đokića, a potom van vozila sa po dva hica njegovu suprugu Gordanu i ćerku Lidiju, koji su preminuli na licu mesta od zadobijeni­h povreda. Goran je pogođen jednim metkom u glavu, a Gordana i Lidija sa po jednim u grudi i glavu.

NOVAC SAKRIO U SINOVLJEVO­M DVORIŠTU

“Nakon toga je njihova tela pored jame u okviru platoa polio gorivom, zapalio i gurnuo u jamu, a zatim vozilom marke „pasat“krenuo ka selu Tešica i preko Južne Morave došao do mesta Vladine bare gde je u vozilu pronašao i oduzeo novac u iznosu od 1.380.000 dinara, 27.130 evra, 3.940 švajcarski­h franaka u različitim apoenima i 1.690 američkih dolara, pa je vozilo zapalio”, stoji u optužnici VJT Niš.

 ?? ?? nakon ubistva džonić je zapalio „pasat“koji je vozio goran
nakon ubistva džonić je zapalio „pasat“koji je vozio goran
 ?? ?? suđenje džoniću počeće 22. februara
suđenje džoniću počeće 22. februara

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia