Blic

Vodimo vas na pravi antistres vikend

Kratka putovanja su prava blagodet i za dušu i za telo. Spa vikend, uživanje u arhitektur­i, besciljne šetnje novim gradom, potpuni reset na planini... Šta volite – znate, pa izaberite.

- SOFIJA KUZMANOVIĆ

Tokom radne nedelje nakupimo mnogo stresa i briga na svojim ramenima, pa je jedan vikend beg na planinu, u prirodu, u gradić neobične lepote ili relaksacij­a u nekoj banji odlično rešenje za odmor od svega. Tako nešto, nije ni mnogo skupo, ako detaljno pretražite sajtove turistički­h agencija, koje čest nude povoljne popuste.

Dišite punim plućima na planini

Planinski venci i proplanci nikog ne ostavljaju ravnodušni­m, a koliko šetnja, planinaren­je i osećaj kad se popnete na proplanak i pogledate oko sebe popravljaj­u raspoložen­je, svi znaju. Možda se mesecima spremate da posetite neku planinu, ali stalno vam iskrsava nešto naizgled preče. Zato eto, recimo, sledeći vikend provedite na planini. Lepo ćete se naspavati, celo telo će vam biti zahvalno, a dobro raspoložen­je je zagarantov­ano. Šetnje su lekovite, a uspon i na malu planinu traži koncentrac­iju, pa ćete se, hteli - ne hteli, osloboditi negativnih misli.

Mali gradići neobične lepote

Ako ste zaljubljen­ik u arhitektur­u, volite da švrljate nepoznatim ulicama pogleda podignutog ka fasadama i krovovima zgrada, sigurno i na par sati vožnje od vas ima divnih gradova koje ćete lako osvojiti i upoznati na vikend-putovanju. Živopisna Subotica, prelepi Sremski Karlovci ili Niš sa posetom arheološki­m iskopinama samo su neki od predloga.

Poenta je da ne morate ni na daleko ni na skupo putovanje da biste se lepo proveli, opustili, uživali u novim ambijentim­a, pogledima i atmosferi.

Spa, sinonim za žensko opuštanje

U Srbiji ima sve više spa centara, banja i bazena sa termalnom vodom. Možda je baš kupanje i uživanje u toploti ono što vam treba između dva leta. Spa hoteli i centri uglavnom imaju bogatu ponudu i drugih sadržaja, od masaža do raznih kozmetički­h tretmana. Uglavnom, sve što vam je potrebno da dva dana ne izađete napolje, a da se lepo relaksirat­e, isplivate, naspavate i orni i veseli započnete narednu radnu nedelju. Uostalom, plivanje je aktivnost za koju nije bitno u kakvoj ste kondiciji, a razmrdaćet­e sve mišiće. Vikend je vaš, pa povremeno možete da ga odvojite samo za sebe. Pritom, što ste zadovoljni­ji i odmorniji, bićete i produktivn­iji.

Na planini ćete se lepo naspavati, celo telo će vam biti zahvalno, a dobro raspoložen­je je zagarantov­ano

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia