Blic

MAJKA UBILA BEBU JOŠ 2016, PA JE STAVILA U ZAMRZIVAČ?

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušana je Lidija M. (45) zbog sumnje da je u leto 2016. godine u kući u Zemunu lišila života svoje novorođeno dete.

- B. Bogosav, I. Ogarević

Sumnja se da je Lidija M. lišila života bebu tako što ju je, nakon što se porodila na podu kupatila, umotala u peškir i PVC kese, a zatim stavila u zamrzivač

OSUMNJIČEN­A JE NA saslušanju iznela svoju odbranu, nakon čega je Tužilaštvo predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da okrivljeno­j odredi pritvor da ne bi uticala na svedoke, kao i zbog uznemirenj­a javnosti.

Po prijemu odbukciono­g zapisnika i utvrđivanj­a uzroka i vremena smrti, biće odlučeno o daljem postupanju.

Sumnja se da je Lidija M. lišila života svoje novorođenč­e nepoznatog pola tako što je, nakon što se porodila na podu kupatila kuće u Zemunu, novorođenč­e zajedno sa posteljico­m umotala u peškir, a potom stavila u više PVC kesa, i zatim u zamrzivač u kući bivšeg supruga Zorana M.

Upravo je on i pronašao nesrećno dete. Kako je ispričao, telo bebe je pronašao sasvim slučajno, kada je krenuo da čisti zamrzivač.

- Nemam reči, ne mogu da poverujem da je ubila nedužno dete. Brinuo bih o tom detetu, kao što već brinem o našim četvoro dece. Voleo bih ga, čuvao i pazio. Da sam znao da je trudna, obradovao bih se kao i za svako do sada. Ja obožavam decu... Ja sam bio jedinac, želja mi je bila da imam puno dece. Mrzim samoću.. - rekao je za „Blic“vidno potreseni Zoran M.

Istakao je i da bi želeo da vidi Lidiju i da se pogledaju oči u oči, kako bi joj rekao sve što ima.

Kako kaže, nikada nije mogao ni da pretpostav­i da ona to može da uradi.

- Živeo sam sa njom 27 godina, nisam mogao ni da zamislim da je mogla da uradi ovakvu stvar. Stalno se pitam kako je moguće da neko uradi tako nešto? priča Zoran.

Istakao je i da je kada se žena porodila 2016. godine, kako smo saznali iz Tužilaštva, bio u Malom Požarevcu sa decom.

- Zajedno sa decom odlazio sam u Mali Požarevac, uglavnom smo tamo išli leti da pomažemo mom oci koji je živeo tamo. Ali ne mogu tačno da se setim, trenutno sam u velikom šoku - kaže Zoran.

Navodi da nije video stomak, te da uopše ne zna kada je bila trudna sa tom bebom.

- Ja ne znam kada je ona bila trudna, a opet kada je bila trudna sa poslednjim detetom nismo znali do sedmog meseca, zato što je ona malo punija - dodaje naš sagovornik.

Napominje i da ne zna da li je imala neki strah koji je možda naveo da učini ovakvu grozotu, ali da ne postoji stvar koja može da je opravda. Kaže i da se ne oseća dobro od onog dana kada je pronašao bebu, i da taj prizor nikada neće zaboraviti.

 ?? ??
 ?? ?? predloženo je da se lidiji m. odredi pritvor
predloženo je da se lidiji m. odredi pritvor

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia