Blic

Šta će Partizan kad nema Bibrasa Natha?

Da je iskusni vezista glavni motor crno-belih znalo se i pre priprema u Beleku. Kada ga nije bilo na terenu - protiv TSC - predstava je izgledala veoma loše. U svojim redovima trener Gordan Petrić nema adekvatnu zamenu. To nisu ni Kristijan Belić, ni Hami

- B. Marinković

RARITETNU ODLUKU DONEO

je trener Partizana Gordan Petrić na pripremama u Turskoj. Ne može se često videti da jedan klub odigra dve utakmice istog dana. Ipak, strateg „parnog valjka“je smatrao da će time postići željeni efekat. I, kao što se moglo čuti, zadovoljan je postignuti­m. U ponedeljak su njegovi momci imali provere protiv TSC ujutro i Austrije po podne. Naravno, dva potpuno različita tima poslao je na megdan rivalima iz Bačke Topole i Beča. I u jednom i u drugom Partizan je ostao neporažen, ali nije ni trijumfova­o - 1:1 sa Vojvođanim­a i 0:0 sa Bečlijama. Šta smo videli u tim mečevima? Mnogo toga. I dobrog i lošeg. Jedna stvar, ipak, posebno bode oči.

BEZ NJEGA NIŠTA

Da je Bibras Natho glavni motor „parnog valjka“znalo se i pre sunčanog ponedeljka u Beleku. No, još jednom se to na delu potvrdilo. Kada ga nije bilo na terenu - protiv TSC - predstava crno-belih je izgledala veoma loše. Možemo bez ustezanja reći i da nije ličila ni na šta. Imali su problema u iznošenju lopte pod pritiskom. Gubili su posed pred svojim šesnaester­cem i igrali nepovezano. Tek na mahove su nešto konkretnij­e pokušavali u fazi napada, ali ni blizu dovoljnog da se kroz igru stvori šansa. Gol je dat iz slobodnog udarca, na suvi kvalitet Slobodana Uroševića, dok su jedine dve preostale šanse došle iz prekida. Malo, veoma malo. A sa Nathom kao dirigentom na terenu - potpuno drugačija melodija. Milozvučni­ja. Prija ušima. Pa čak i kada Izraelac ne blista punim sjajem, kao što je to bio slučaj protiv Austrije.

Dok je iskusni plejmejker bio u igri, crno-beli su pokazivali obrise onoga što se od njih traži i očekuje. Nisu se mučili u akcijama iz poslednje linije kroz pas. Imali su neophodnu kreaciju, stabilnost i sigurnost. I nekoga ko preuzeti loptu, stati na nju, ubrzati ili usporiti ritam. Natho se sa mesta jednog od dvojice centralnih veznih u sistemu 4-2-3-1 spuštao po loptu i dalje je distribuir­ao. Najčešće na krila. Nekada i po vertikali, cepajući linije rivala. Igra Partizana je dobro tekla, od starta je izgledala lepo za oko, i nepunih 20 minuta je bilo potrebno da se stvori stopostotn­a šansa, koju Rikardo nije realizovao. Još nekoliko dobrih akcija, začetih od strane Natha, imao je Partizan. Lako su iste mogle da budu završene pogocima. Nema sumnje da će tako i biti kada ekipa dodatno podigne formu i dobije na svežini.

A onda, kada je Bibras dobio drugi žuti karton (72. minut), isti problemi iz utakmice sa TSC su se ponovo vratili.

KAKO KADA NEMA IZRAELCA?

Šta će Partizan kada Natha ne bude na terenu? A to će se neretko dešavati, imajući u vidu da 34-godišnjak iz

Kfar Kame nema daha da od početka do kraja iznese sve mečeve u zgusnutom rasporedu. Ko će onda da „obuje“njegove kopačke? U svojim redovima Petrić nema adekvatnu zamenu. To nisu ni Kristijan Belić, ni Hamidu Traore, ni Patrik Andrade. Kao ni neki od golobradih momaka, poput Đorđa Petrovića kojem je slična uloga dodeljena protiv TSC, ali je pokazao da nije dorastao istoj. Mogao bi biti Danilo Pantić. Barem po karakteris­tikama koje ga grase od početka karijere. No, nekadašnji igrač Čelsija muči muke sa povredama i još nije potpuno spreman, posle dugog odsustva zbog kidanja ligamenta. Novu povredu, istina, znatno blažu doživeo je i tokom priprema u Beleku, pa je bio van sastava za TSC i Austriju. Nema ga ni na treningu. Pitanje je kada će biti potpuno „fit“.

MOŽDA JE U JOJIĆU SPAS

I dok je svima jasno koja je glavna boljka crno-belih, uprava ne uspeva da pronađe lek u vidu pravog pojačanja na plejmejker­skoj poziciji, a ubrzo će kraj prelaznog roka. Licitiralo se brojnim imenima, iz domaćih i internacio­nalnih okvira, a onda je odjednom sve - utihnulo. Mada, možda bi, ipak, jedno pojačanje moglo da stigne. Tačnije, da se vrati. U pitanju je Miloš Jojić. Petrić je priznao da mu je iskusni vezista potreban, a bez kluba je i uveliko trenira sa crno-belima. Čini se da je za upravu 30-godišnji Pazovčanin karta na koju će odigrati. Možda je upravo Jojić taj koji će ugasiti požar na plejmejker­skoj poziciji u Humskoj.

Sve su prilike da će Miloš Jojić biti taj koji će ugasiti požar na poziciji plejmejker­a u ekipi Partizana

 ?? ?? bez iskusnog izraelskog veziste bibrasa natha ne može se ni zamisliti igra ekipe crnobelih
bez iskusnog izraelskog veziste bibrasa natha ne može se ni zamisliti igra ekipe crnobelih

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia