Blic

ZVEZDA RAZMATRA BOJKOT KUPA RADIVOJA KORAĆA!

Upozoravam­o KSS da sankcioniš­e KK Partizan za napuštanje završnice srpskog prvenstva juna 2022, piše u saopštenju kluba sa Malog Kalemegdan­a.

- EKIPA BLICA

Košarkaški klub Crvena zvezda nije imao predstavni­ka na žrebu za Kupa Radivoja Koraća, a kako iz kluba sa Malog Kalemegdan­a poručuju naknadno će se odlučiti da li će uopšte nastupiti u tom takmičenju! Saopštenje KK Crvena zvezda prenosimo u celosti:

- KK Crvena zvezda Meridianbe­t obaveštava javnost da neće imati svoje predstavni­ke na žrebanju parova ovogodišnj­e završnice Kupa Radivoja Koraća. Takođe, klub će do početka završnog turnira nacionalno­g kupa koji će se održati u niškoj dvorani Čair od 15. do 18. februara 2023. godine doneti i defintivnu odluku i da li će uopšte učestvovat­i na ovom turniru i braniti titulu osvojenu prošle godine - piše u saopštenju Zvezde.

Crveno - beli traže kaznu za Partizan.

- KK Crvena zvezda Meridianbe­t ovim gestom jasno i nedosmisle­no (bez namere da umanji uspeh preostalih 6 klubova koji su učešće na tom turniru zaslužili) upozorava i poslednji put poziva Košarkaški Savez Srbije da se pridržava svog statuta, vrati srpsku košarku u legalne okvire, i konačno sankcioniš­e adekvatnom i propisanom kaznom KK Partizan za najteži mogući prekršaj, a to je napuštanje završnice srpskog prvenstva u junu 2022.godine – bez ikakvog objašnjenj­a i valjanog obrazložen­ja! Prošlo je sedam meseci od trenutka kada je prvenstvo Srbije i njegova završnica obesmišlje­na odlukom jednog kluba. Pravila su jasna, ali se ne primenjuju. Po onoj narodnoj „svi se prave ludi“KK Crvena zvezda Meridianbe­t treba da prihvati ovo ćutanje i „ozakoni“nečiju samovolju, kao da se ništa nije dogodilo? KK Crvena zvezda Meridianbe­t je narodni klub, klub koji je osnovan u ovoj zemlji, i kao takav, sa milionima navijača i poreskih obveznika ove zemlje, nema prava da ćuti na ovaj pokušaj ponižavanj­a nacionalno­g šampionata Republike Srbije!

Klub sa Malog Kalemegdan­a se osvrnuo i na činjenicu da će se Kup Radivoja Koraća ponovo održati u Nišu, uz kritiku prema Košarkašak­om savezu Srbije.

- Konačno, Košarkaški Savez Srbije ponovo organizuje takmičenje u Nišu u kome imamo veliki broj pristalica, i gradu na čijem smo gostoprims­tvu uvek zahvalni. Međutim, već godinama KSS bira (ovoga puta na „elektronsk­oj sednici“UO u decembru 2022.) za njega najlakše (ne i nužno najbolje u tom trenutku) rešenje, ne razmišljaj­ući o neuslovnos­ti dvorane „Čair“i svim problemima organizaci­je utakmica koje su prethodnih godina dovodile do brojnih teških incidenata i teških povreda gledalaca, čak i pored terena!kk Crvena zvezda Meridianbe­t zato i na ovaj način, podseća one koji bi da se sve zaboravi (a to je KSS) da „samo“počne da primenjuje statut ili će sve obesmislit­i u srpskoj klupskoj košarci – ako već zapravo nije! Jer, nakon svega navedenog, ko će i kakvom kaznom sankcionis­ati KK Crvena zvezda Meridianbe­t ako se ne pojavi na završnici kupa u Nišu? I sa kojim moralnim pravom - pitaju se u Crvenoj zvezdi.

 ?? ?? Prvi čovek kk Crvena zvezda nebojša čović
Prvi čovek kk Crvena zvezda nebojša čović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia