Blic

PETAR I JA POKREĆEMO BIZNIS

Muzičar ističe da se odnos sa Grašom nije promenio otkako su postali porodica, te da se oduvek sjajno slažu kako privatno, tako i poslovno.

- ALEKSANDRA IVANOVIĆ

Moj tata je bio vrlo blizak prijatelj sa Grašovim dedom, našao je posao njegovoj mami, njegov deda se zove Tonči, doveo sam ga u „Magazin“. Ništa nije slučajno

Prijateljs­tvo Tončija Huljića i Petra Graša, kao i muzička saradnja, traje godinama unazad, a pored toga što su odnos učvrstili kada su postali porodica, sada će biti i partneri u biznisu. Tonči za “Blic” oktriva o kojem je novom poslu reč, te kako zapravo izgleda veza između tasta i zeta.

- Pokrećemo firmu za piće, on je pokrenuo sa vinima i šampanjcim­a, a ja sa maraskom i udružili smo snage, imaćemo sedam proizvoda. Ozbiljan je posao i zahteva i jednu kampanju koja ne sme biti transparen­tna zbog alkohola. Iz nekog razloga su otkrili da moje pojavljiva­nje u reklamama pospešuje prodaju i kada su došli sa novim predlogom i ponudili saradnju, nisam hteo više da budem maneken, već da poslujem - rekao je Tonči na početku, te smo ga pitali da li se njegov odnos prema Petru promenio sada kada mu je pevač zet.

- Sve je isto. Čudno je pričati o tome. Isprepleta­ni smo generacijs­ki. Moj tata je bio vrlo blizak prijatelj sa njegovim dedom, našao je posao njegovoj mami, njegov deda se zove Tonči, doveo sam

ga u „Magazin“. Ništa

nije slučajno - objasnio je Tonči i dodao:

- Ne znam ko tu koga više vređa. Nemamo više o čemu da pričamo ozbiljno, jedino o tekstovima u pesmi ili o egzistenci­jalnim stvarima, sve drugo je zezanje. Stalno smo zajedno, na putu, jedemo, živimo, svako u svojoj kući, ali smo udaljeni 200 metara. Briljantan je kuvar.

Muzičar kaže da je isti čovek sada kao deda i pre nego što je dobio unuku.

- U početku si dete sam i dok su ti živi roditelji, i odjednom si postao sledeći na redu, dobio si porodicu i prefiks deda, ne znaš kako normalan deda živi, bojao sam

da mi se to ne dopadne. Počneš da primećuješ dedu u sebi i brzo ideš u studio. Normalan deda živi isto kao i do sada. Vjekoslava uzme unuku da se Hana malo naspava jer je jako veselo dete, malo spava, svako malo jede i Hana je dosta iscrpljena, i mi smo tu pri ruci da pomognemo -– istakao je Tonči, koji je nedavno bio u Beogradu na dodeli MAC nagrada.

- Najveći broj muzičara s kojima sarađujem je iz Beograda, dolazim ovde često prvenstven­o da bih radio. Srbija je ove godine ostvarila zaista zavidan nastup i uspeh na Evroviziji, iako je pre bilo

boljih plasmana, i danas biti peto mesto u ovakvoj konkurenci­ji sa tako neobičnom pesmom, te sam se za nastup za MAC referirao malo na moja putešestvi­ja po Evrovizija­ma rekao je Tonči, koji ističe da je pravljenje pesme za Evroviziju jako specifično.

- Jeste poseban pristup, svako ko kaže da ima recept za to takmičenje, nema ga, u tom slučaju si odmah propao. Baš pre neki dan, čuo sam pesmu od Zane “Nastavnice”, sigurno im osamdeseti­h godina nije palo napamet da takvu pesmu naprave za Evroviziju, i to je čist primer odlične pesme. Vrteo sam njihove stare pesme, to je bila sjajna implementa­cija britanskog popa na ovom području, jedina pored Denis Denis da je prošla ovde. Bio sam pod jakim uticajem tog pravca, ali sam krenuo na pop folk da bih imao masovnu publiku. Jelena Rozga je danas poznata po pesmama koje tada nisu dobro prošle - istakao je muzičar, te smo ga pitali da li voli da sluša svoje pesme.

- Nemam emotivan odnos prema svojim pesmama, volim kad čujem pesmu za koju sam zaboravio da sam je napisao. To se dešava, izgleda kao da se preterano hvalim, imam preko hiljadu pesama, i ne mogu svake da se setim - iskren je Tonči.

Vjekoslava uzme unuku da se Hana malo naspava jer je jako veselo dete, malo spava, svako malo jede i Hana je dosta iscrpljena, kaže Huljić

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia