Blic

ZVEZDA IZLEČILA RANE IZ DERBIJA

Šampion je, samo 48 sati posle poraza od Partizana, trijumfova­o protiv FMP-A u derbiju ABA lige.

- STEFAN PETROVIĆ

Košarkaši Crvene zvezde savladali su FMP na gostujućem parketu u 17. kola regionalno­g ABA šampionata - 84:99. Sama najava derbija kola u regionalno­m ABA šampionatu imala je određenu uvertiru. Panteri su odlučili da kompletan prihod od ulaznica koje koštaju 300 dinara bude namenjen za potrebe lečenja malog Luke Stajkovića, dečaka kom je za lečenje u inostranst­vu potrebno čak 47 miliona dinara.

Od starta meča u FMP Areni bilo je jasno da ćemo gledati prilično lepršavu i dobru košarkašku predstavu. Nakon uvodnih par minuta početnog ispitivanj­a snaga Crvena zvezda je ubacila u brzinu više, a motor je bio Stefan Lazarević! Krilni košarkaš nije poznat kao neko od čijeg napadačkog arsenala protivnici preterano prezaju, ali je već u prvoj četvrtini upravo on došao nadomak dvocifreno­g učinka. Sa druge strane, domaće je predvodio uglavnom raspoložen­i Valinskas, kome su se tek u nekim situacijam­a priključiv­ali saigrači.

Ukoliko pričamo o tome koliko smo lepršavu košarku gledali o tome dovoljno govori činjenica da smo u prvih 20 minuta košarke u Železniku videli čak 96 poena. Nakon Lazarevića, u napadačku produkciju gostujućih košarkaša priključio se I Dalibor Ilić, dok je svoje određene role imao i Ognjen Dobrić, koji je ispaljivao prepoznatl­jive dalekometn­e hice. Ekipa Duška Ivanovića konstantno je vodila između šest i deset poena razlike, ali je u finišu prvog poluvremen­a uspela da se odlepi i na odmor odnese dvocifreni plus – 42:54.

Duško Ivanović i njegova ekipa imali su večeras, pored pobede, još samo jedan izuzetno bitan zadatak – da se niko ne povredi i da igrači ostanu odmorni za izuzetno naporno duplo kolo Evrolige koje crveno-belima predstoji u Italiji. Tako je i bilo, rezervisti Crvene zvezde uspevali su da održe dvocifrenu prednost, dok je na momente na krilima Pauliusa Valinskasa FMP uspevao da “iskljuca” prednost i dođe na jednocifre­n zaostatak. Ipak, izuzetnu rolu je u finišu trećegkvar­tala imao Džon Holand, koji je trojkom u poslednjim sekundama uspeo da “kupi” svojoj ekipi 12 poena prednosti pred ulazak u poslednji desetominu­tni period.

Bilo je jasno da ekipa sa Malog Kalemegdan­a ima sve u svojim rukama u FMP Areni. “Panteri” su oslabljeni neigranjem najboljeg igrača bili znatno inferiorni­ji, što je ekipa Duška Ivanovića i te kako znala da iskoristi i mirno privede utakmicu kraju. Crveno-bele sada očekuje izuzetno zgusnut i težak raspored u Evroligi, gde će u utorak i četvrtak gostovati u Italiji, prvo Virtusu u Bolonji, a kasnije i Olimpiji u Milanu.

 ?? ?? Nedović je predvodio Zvezdu do pobede
Nedović je predvodio Zvezdu do pobede
 ?? ?? duško ivanović i Luka vildosa
duško ivanović i Luka vildosa

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia