Blic

Samo me ti slušaj

- JELENA MEDIĆ novinar

Scena prva: oktobar, 2022. Teniski centar Gemaks. Pričam sa Novakom Đokovićem o Karlosu Alkarasu, novom svetskom broju 1. Alkaras jeste prvi na svetu i on je najbolji. Nema tu šta. Renking to pokazuje, ja sam manje igrao, to je činjenica, dosta se bodova i oduzelo, nije se računao Vimbldon. Možda bi stanje bilo drugačije da su okolnosti bile drugačije, ali šta je - tu je, on je apsolutno zasluženo tu gde jeste, ja mu čestitam na svim uspesima - pričao mi je tada Nole.

- Ali i sam znaš da su ljudi svesni toga da je on najbolji jer ti nisi igrao neke od najvećih turnira prekidam ga.

- Nova stranica se otvara već sledeće sezone, od 1. januara. Pa da vidimo kakvo će stanje biti - zaključio je tada razgovor.

Scena druga: januar, 2023. Melburn park. Novak Đoković dolazi na poslednju konferenci­ju na Australija­n openu, kao šampion.

- Ja sam za sebe najbolji. Uvek bio i uvek ću biti, a ta diskusija oko najboljeg svih vremena, to je teško i definisati. Rezultati govore dovoljno i oni su merilo. S druge strane, opet, dosta je drugačiji tenis sada nego što je bio pre 20, 30 ili 50 godina. Čast mi je što sam deo te diskusije oko najboljeg na svetu. I baš mi je drago što sam ponovo broj jedan - odgovara mi Nole na pitanje.

- Je l‘ se sećaš šta si mi rekao u oktobru kada sam te pitala za povratak na broj jedan - smejem se. - Šta? - upitao je Nole.

- Da se od 1. januara okreće novi list i da će se onda videti ko je najbolji na svetu.

- Samo me ti slušaj - smeje se Novak.

Jači od povrede. Od sumnji da je stvarno povređen. Od potpunog izvlačenja iz konteksta postupka njegovog oca Srđana koji se slikao s navijačima. Da ne pričamo o prošloj godini. I taj skandal je Novak zaboravio i došao da igra u Melburnu. Da biste bili prvi na svetu, morate prvo da pobedite sebe. A Novaku je od prošle godine do januara ove bilo zaista teško. I šta ćemo sad?

- Samo me ti slušaj!

Bravo, Nole! Hvala za ponos! Slušaćemo te i dalje!

Čast mi je što sam deo te diskusije oko najboljeg na svetu. I baš mi je drago što sam ponovo broj jedan, rekao je Nole

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia