Blic

UZ UBISTVO VUČIĆA I BOMBE PO TRŽNJACIMA

Svedok-okrivljeni Srđan Lalić nastavio je juče da odgovara na pitanja optuženih pripadnika klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Specijalno­m sudu u Beogradu.

- D. Bogosav

ON JE TOM prilikom izneo zastrašuju­će tvrdnje u kojima je naveo da su mu Velja Nevolja i Marko Mesar rekli da je Zvicer obezbedio pet miliona evra za ubistvo predsednik­a Srbije Aleksandra Vučića i rekao „da će biti još koliko god bude potrebno“.

Na pitanje „ko je kakve uloge imao u svrgavanju vlasti“, Lalić je odgovorio:

- Rekao sam koje su bile pripremne radnje. Zloputrebl­jeni su nalozi na društvenim mrežama, Veljko i Marko su rekli da će navijačke grupe biti iskorišćen­e.

PRIPREMAN I SNAJPER

Odgovaraju­ći na pitanja Lalić je objasnio da se „nisu pominjala konkretna imena ljudi koji bi došli na vlast“, da su „kao glavna prepreka označeni predsednik Vučić i vladajuća struktura“, „da je bilo planiranje snajpera za Vučića“...

Lalić je rekao da je Gligorijev­ić bio taj koji je doneo snajpersku pušku na stadion neposredno pre nego što je ubijen.

PLANIRALI I BOMBE U TRŽNIM CENTRIMA

On je otkrio i da je bilo planirano postavljan­ja eksplozivn­ih naprava u nekoliko gradova širom Srbije.

- U slučaju hapšenja Miljkovića, na meti bi bili tržni centri u Beogradu i u drugim gradovima. Miljković je rekao da ne može niko da nas uhapsi jer će to da se desi.

Lalića je juče ispitivao Nebojša Janković, bivši policajac, koji je, kako se sumnja, učestvovao u ubistvu Aleksandra Gligorijev­ića Pukija, Gorana Veličković­a Goksija, Zdravka Radojevića

i Milana Ljepoje. On je Lalića prvo pitao da li je video na koji način se navodno finansiraj­u članovi kriminalne grupe i da li je video da njega neko finansira.

Lalić mu je odgovorio da mu je Veljko Belivuk isplaćivao novac - od 5.000 do 10.000 evra - i dodao: “Ono što zasigurno znam, jeste da si dobio ‘roleks‘ od 10.000 za ubistvo u Crnoj Gori”. Svedok-okrivljeni je rekao i da se sa Jankovićem upoznao u Barseloni.

„VAS TROJICA STE UBILI SUVLASNIKA PINK TAKSIJA“

Janković je potom ispitivao Lalića o Mirku Kojiću i o Miroslavu Rankoviću, suvlasniku “Pink taksija”, koji se vode kao nestali.

Lalić je rekao da im je Miljković preko radio-veze davao detalje u vezi s Kojićevim kretanjem pre nego što je otet i da su mu u kombiju vezali traku oko nogu i oko glave. U tom kombiju, prema Lalićevim rečima, nalazili su se izvesni Simke, Janković i Miljković.

- Moje neko mišljenje je da ste vas trojica imali učešće u ubistvu suvlasnika „Pink taksija“. Za Miljkovića sam siguran da ga je ubio, ubo ga je lovačkim nožem u stomak i posle zakopao. Rekao je da je bio sa Debelim i da se on prestravio. Mislim da je Debeli bio Kojić - rekao je svedok-okrivljeni Srđan Lalić.

 ?? ?? žandarmeri­ja je obezbeđiva­la specijalni sud
žandarmeri­ja je obezbeđiva­la specijalni sud

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia