Blic

RASKINUO S DEVOJKOM, DRUŽIO SE S LJUDIMA IZ RIJALITIJA

Uroš Blažić na saslušanju pričao o svom životu pre počinjenog masakra Uroš Blažić (20), koji je izvršio masakr u selima kod Mladenovca u kojem je ubio osmoro ljudi a ranio 15, izjavio je da je u njegovu kuću povremeno dolazila devojka A. Đ. iz Smedereva,

- IVA OGAREVIĆ

Kako saznajemo, Nikola Đorđević navodno je znao da Uroš ima pištolj i navodno mu je rekao da ima regularnu dozvolu za oružje. Takođe, A. Đ. iz Smedereva, prema Uroševoj izjavi, bila je s njim u emotivnoj vezi od avgusta do decembra 2022. godine. Rekao je i da se družio sa još jednim učesnikom rijalitija Filipom Carem i sa starletom Deniz Dejm. Tvrdio je i da su u njegovoj okolini bili ljubomorni zbog njegove veze s njom.

Naoko, svi ovi podaci mogli bi da govore o tome da je masovni ubica vodio relativno normalan život pre stravičnog zločina. Međutim, ono što je kuvalo u njemu, a što je takođe ispričao istražitel­jima, jasno govori o mračnim namerama ubice. Kuća puna oružja i strast ka pucanju koju je imao bili su samo komponenta za smrtonosnu kombinacij­u kao rezultat.

ZAVERA, PODSMEH...

- Osećao sam podsmeh, ruganje i ismevanje. Meštani su stvarali zaveru protiv mene - ispričao je Blažić.

Kako je ispričao, deca su ga ismevala jer je tamnije puti i nisu želeli da se druže s njim.

- Od malih nogu gledam nepravdu i tugu, nepravda društva se reflektova­la na mene. Nemam idole, ja sam pravoslava­c, Srbin, hrišćanin, ne pušim, ne pijem alkohol - rekao je Blažić i dodao da je znao za masakr u OŠ “Vladislav Ribnikar”, ali da ga dečak koji ga je izvršio nije podstakao da ubija ljude.

Pre toga, objasnio je da je hteo da pokaže da s njim nema šale i da je zločin koji je počinio zapravo osveta onima koje je u svom mračnom umu smatrao “zaverenici­ma”.

- On je ispričao da je imao površne kontakte sa meštanima Malog Orašja i Dubone. Da je neke poznavao, a neke ne. Takođe je rekao da je svojevreme­no igrao fudbal sa Milanom Panićem, policajcem kojeg je ubio. Rekao je da meštani Dubone i Malog Orašja nisu imali dobro mišljenje o njemu i njegovoj porodici i da je u njihovom ponašanju osećao podsmeh, ruganje i ismevanje. Hteo je

A. Đ. iz Smedereva, prema Uroševoj izjavi, bila je s njim u emotivnoj vezi od avgusta do decembra 2022. godine

JE U SVOM JEZIVOM ISKAZU REKAO DA JE POBIO LJUDE DA POKAŽE DA S NJIM NEMA ŠALE

Ispričao je i da su u njegovoj okolini bili ljubomorni na to što se družio sa striptizet­om Deniz Dejm

da zaplaši selo i da pokaže da “s njim nema zezanja” - kaže izvor “Blica”.

JEZIVA ISPOVEST ŽRTVE

Istovremen­o, u javnost ne prestaju da izlaze potresna svedočenja Blažićevih žrtava. N. M. (17), iz smederevsk­og sela Malo Orašje gde je Blažić 4. maja uveče napravio masakr, pogođen je metkom u toj pucnjavi bočno iznad kuka. Pošto je operisan u bolnici u Smederevu, tinejdžer je u sredu pušten na kućno lečenje. Njegove oči pune suza svedoče o strahoti koju je preživeo jer je bio pribran da pobegne.

- U školsko dvorište sam otišao s L. M., J. R., M. M. i A. M., to je bila naša ekipa. Nas je pozvao jedan od drugova jer je hteo da časti što je postao ujka. Okupilo se još društva i neko je dao predlog da odemo gore, kod spomenika, na fudbalski teren da ložimo vatru. Tako smo i uradili. Sedeli smo i pili pivo. Oko pola 11 došao je taj Uroš Blažić iz Dubone i rekao: “Lezite dole, sve ću da vas pobijem”. Ja ga nikada pre nisam video. Otvorivši suvozačeva vrata, izneo je pušku, za koju sam pomislio, a verujem i ostali, da je plastična i da je u pitanju neka fora. Mi smo se našalili, odnosno nasmejali smo se i rekli mu: “Hajde da pijemo”, a on je počeo da puca. Zujali su meci i mrtvi drugovi su mi popadali kao sveće - prepričava mladić strahotu koja je Srbiju zavila u crno.

Ovaj momak bio je pribran da pobegne i pokuša da spase goli život, a nije osetio ni da je upucan dok se nije sapleo trčeći preko njiva.

- Ni sam ne znam kako sam se dao u beg. Trčao sam koliko su me noge nosile. Preko njiva desno od igrališta sam trčao i sapleo sam se o nešto i prilikom pada sam prste zario u ranu i tek tada shvatio da sam ranjen od metka. Nisam osećao bol iako su mi prsti bili krvavi i odeća natopljena krvlju. Jedan drug koji me je našao, ranjenog me je dovezao do moje kuće. Probudio sam oca i majku i odvezli su me u bolnicu i usput saznavali najtužnije moguće vesti da su moji drugovi i komšije zauvek zbrisani sa zemlje i da su njihove kuće i loze maltene ugašene jer su iza četvorice ostale samo sestre, bez muškog naslednika u porodici - rekao je on za „Republiku“.

 ?? ??
 ?? ?? Učesnik rijalitija Nikola Đorđević je dolazio u njegovu kuću, družio se i sa Filipom Carem
Učesnik rijalitija Nikola Đorđević je dolazio u njegovu kuću, družio se i sa Filipom Carem
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia