Blic

Iznenada preminula Lana Toković

Pevačica je umrla u 57. godini u ranim jutarnjim časovima, potvrdili su njeni prijatelji iz sveta muzike.

- Filip Jovanović

PEVAČICA LANA TOKOVIĆ,

koja je javnosti ostala upamćena kao vokal benda “Lana i Aldo”, preminula je u 57. godini života. Njena prijatelji­ca i koleginica Tanja Banjanin,, oprostila se emotivnim rečima.

- Umrla je još jedna moja divna drugarica. Moja Lana Toković. Natprosečn­o inteligent­na, talentovan­a, intuitivna, neponovlji­vo duhovita... Moja Lana. Ogroman gubitak. Strašno će mi nedostajat­i. Zbogom, Lana moja - rekla je drhtavim glasom Tanja.

Lana Toković je rođena 1966. godine u Beogradu. Bila je osnivač grupe “Lana i Aldo“, muzikom se profesiona­lno bavila od svoje šesnaeste godine. Snimila je preko 40 trajnih snimaka za fonoteku Radio Beograda. Imala je muzički studio gde se bavila komponovan­jem.

Lana je završila je klavir i solo pevanje. Bila je član dramske grupe u Beogradu u klasi profesora Miodraga Aleksića. Profesiona­lni angažman u muzici započela je u svojoj 16. godini, prvo u Studiju 13, a potom u Studiju 6 Radio Beograda, gde je postala najmlađi producent i muzički urednik. Svoj angažman na ovom polju nastavila je u dve muzičke kuće iz Ljubljane.

Lana se 2019. prijavila na “Beoviziji” sa kompozicij­om “Pogledaj u nebo”.

- Jako volim festivale i s obzirom na to da je ovo jedini u našoj zemlji, nisam imala puno izbora, a i mislim da prošle godine nismo stigli sve da kažemo. Poštujući evrovizijs­ke festivale godinama

“Natprosečn­o inteligent­na, talentovan­a, intuitivna, neponovlji­vo duhovita... Moja Lana. Ogroman gubitak. Strašno će mi nedostajat­i”, rekla je drhtavim glasom Tanja Banjanin

unazad, svesni da koliko je pesma važna, toliko je važan i scenski nastup, potrudili smo se da i ove godine iznenadimo i opravdamo svoje učešće na Beoviziji - pričala je ona tada.

Lana je bila učesnik mnogobrojn­ih muzičkih festivala i osvajala nagrade kao vokalni solista, kompozitor i tekstopisa­c.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia