Blic

LEJKERSI SPREMAJU BATINE ZA JOKIĆA

Lebron Džejms i Entoni Dejvis znaju da srpski košarkaš mora da se zaustavi i neće birati sredstva.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Što ste spavali, spavali ste! U noći između utorka i srede (2.30), pa na svaka dva dana u istom terminu, u NBA će se igrati finale pre finala. Nekada smo zoru dočekivali uz Divca, Stojaković­a i Sakramento Kingse, a sada nas očekuju Denver sa Nikolom Jokićem koji će se za prevlast na Zapadu boriti sa Los Anđeles Lejkersima.

U ovoj borbi između Džokera i Kralja, Nagetsi ne mogu da izgube osim ako ih ne uplaše duhovi prošlih neuspeha. Klub iz Kolorada je u svojoj istoriji četiri puta stigao do finala konferenci­je i četiri puta se nije proslavio.

Tri eliminacij­e doživeli su baš od Lejkersa, poslednji put u sezoni 2019/20. koja je završena u hermetički zatvorenom balonu.

Duh iz ne tako daleke prošlosti se zove Lebron Džejms. Otac koji čeka da zaigra pored sina traži peti šampionski prsten u svojoj nestvarnoj karijeri i Amerika će navijati za njega da dobije i jedan za palac. To je, jednostavn­o, tako, kao i što je Džoel Embid morao da dobije MVP trofej,

Kralj je podigao Lejkersa iz pepela, a kada on to uradi, onda se u NBA menjaju pravila. Budite sigurni da će svakom igrač koji i malim prstom dotakne Džejmsa biti svirana lična greška.

- Da, biće nevolje... - rekao je bek Nagetsa Kentavijus Koldvel-poup.

Možda Denver ne traži nevolju, međutim, nevolja je tu... u njihovom dvorištu. Njihova je sreća što u Koloradu imaju postavljen “gromobran” sa oznakom “Made in Serbia”. Ako neko može da zaustavi Džejmsa, onda je to Jokić.

- Ne smemo da se opustimo. Moramo da igramo svoju igru. Ne smemo da dozvolimo da nas neko poremeti - poručio je Jokić.

Ukratko, ako Denver želi da eliminiše Lejkerse, onda će svaki meč morati da ih pobedi sa deset poena razlike, ne samo sa jednim. Stručnjaci savetuju da se Nagetsi koncentriš­u na guranje Kralja i njegovih 38-godišnjih nogu do krajnjih granica, dok ne bude mogao da stoji od umora. Takođe, jedan od dobrih saveta je: Nemojte da od Džejmsa pravite žrtvu! Kada Lebron “zaplače”, sve se na terenu menja. Tako funkcioniš­e NBA!

Sigurno je i ovo - Jokiću se spremaju batine. Lejkersi ne smeju da upadnu u Nikolin usporeni balet na terenu koji kao lavina ruši sve pred sobom. Srbin je tako porazio Finiks, koji imaju mnogo bolji tim od grupe iz Los Anđelesa. Sansi su pre serije bili puni sebe i pogrešili su. Džejmsu i Lejkersima to ne može da se dogodi. Oni znaju da su slabiji, stariji i sporiji od Nagetsa, ali znaju i da imaju igrača koji može da zaustavi Džokera. Da, bez obzira šta mislite o njemu, Entoni Dejvis je taj. Dovoljno je da pogledamo statistiku. U 20 mečeve u kojima su igrali jedan protiv drugoga, Jokić je imao prosek od 18,6 poena, 9,7 skokova i 5,3 asistencij­e. Dejvis 25,6 koševa i 8,6 uhvaćenih lopti.

Važan će biti i učinak ostalih, pre svega Erona Gordona koji jedini može da se bori sa Džejmsom. Možda Gordon ne može da ga pobedi, ali Nagetsi ne smeju da kleknu i da se poklone Kralju.

 ?? ?? jokić je protiv finiksa imao trip-dabl prosek na šest utakmica entoni dejvis je jedan od retkih u nba ligi koji može da parira jokiću
jokić je protiv finiksa imao trip-dabl prosek na šest utakmica entoni dejvis je jedan od retkih u nba ligi koji može da parira jokiću

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia