Blic

BOBA: TRAŽIĆU OD KUMA DA BEOGRAD IMA TURNIR

„Njegova je licenca koju je Novak Đoković godinama iznajmljiv­ao i verujem da bi turnir ‘Srbija open‘ trebalo da ostane na ovim prostorima“, rekao je Slobodan Živojinovi­ć.

- BILJANA RADULOVIĆ

Beograd je ove godine ostao bez ATP turnira “Srbija open” koji je održan nedavno u Banjaluci. U ovom trenutku, još se ne zna da li ćemo u 2024. najbolje tenisere sveta da gledamo u glavnom gradu nakon što je porodica Đoković vratila licencu koju je iznajmljiv­ala.

To su potvrdili i naš teniser Novak Đoković, kao i njegov brat Đorđe koji je direktor “Srbija opena”.

- Ništa nije nemoguće. Ako niste vlasnik licence, vi je iznajmljuj­ete. Nove se ne izdaju. Ova licenca se sledeće godine vraća u Rumuniju svom vlasniku. Pokušaćemo da nađemo način da Srbija ima turnir. Imamo želju, ali ne zavisi od nas. “Srbija open” je bio uspešno organizova­n - rekao je nedavno Novak Đoković u Banjaluci.

Inače, licenca koju su Đokovići iznajmljiv­ala pripada rumunskom biznismenu, 83-godišnjem Jonu Cirjaku. Bivši teniser je u grupi od 2.000 najbogatij­ih ljudi na svetu, procenjeno je da ima oko dve milijarde evra, a s ponosom ističe i da ima 35 dece. U Srbiji ga, međutim, svi poznaju kao venčanog kuma Slobodana Živojinovi­ća.

Boba Živojinovi­ć je za “Blic” pričao o odnosu sa Cirjakom i njegovoj vezi sa Srbijom. Naime, Jon je 2014. godina donirao 100.000 evra kao pomoć svima u Obrenovcu čije je domove porušila poplava.

- Čujemo se i viđamo koliko nam obaveze dozvole. Baš pre neki dan, 9. maja, bio mu rođendan pa sam mu čestitao. Bio je u Dubaiju, tada pa smo se ispričali. Upoznao sam ga davno u Kicbilu na turniru, kad je trenirao Borisa Bekera. Sarađujemo od kraja 1984, a već naredne godine je bio menadžer samo Borisu i meni. Vodio je računa o svim mojim sportskim potezima. I, nakon što sam završio tenisku karijeru, Jon i ja smo nastavili da sarađujemo. Okumili smo se i on je krstio Filipa, Stefana i Viktora u porodičnoj crkvi u Badenbaden­u. Posle toga, kada su Srbiju zadesile užasne poplave čuli smo se telefonom i objasnili mu kakav je haos zadesio našu zemlju. Cirjak je izrazio želju da uplati 100.000 evra uz napomenu da novac zaista ode tamo gde je potrebno - kaže naš proslavlje­ni teniser.

Živojinovi­ć ne krije da želi da iskoristi prijateljs­tvo i kumstvo kako bi Beograd imao svoj teniski turnir.

- Cirjak ima licencu koju je Novak Đoković nekoliko godina iznajmljiv­ao. Ovo je poslednja godina i turnir bi trebalo da se vrati njemu. Ali voleo bih da nastavi da postoji i urgiraću kod kuma ako je to potrebno. Bez obzira da li će to biti u Beogradu ili Banjaluci. Verujem da bi taj turnir trebalo da ostane na našim prostorima. Imamo najboljeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića i red je da imamo i ATP turnir - podvukao je Slobodan Živojinovi­ć.

Đorđe Đoković je posle “Srpska opena” rekao da želi da njegova porodica i dalje organizuje turnir, ali je zaintereso­van da podigne nivo sa serije 250 na 500.

Slobodan Živojinovi­ć veruje da njegov kum i veliki prijatelj, 83-godišnji Jon Tirjak, neće imati ništa protiv da nastavi da izdaje licencu za „Srbija open“

 ?? ??
 ?? ?? „Srbija open“open je do 2022. održavan u Beogradu, dok je ove godine bio preseljen u Banjaluku. Međutim, licenca sada mora da se vrati vlasniku
„Srbija open“open je do 2022. održavan u Beogradu, dok je ove godine bio preseljen u Banjaluku. Međutim, licenca sada mora da se vrati vlasniku

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia