Blic

„Nije bilo loše, ali mogao sam da dobijem sa 2:0“

Naš najbolji teniser je dobro počeo meč, ali je na kraju odigrao tri seta sa Grigorom Dimitrovim.

-

NOVAK ĐOKOVIĆ JE pokazao dva lica u meču sa Grigorom Dimitrovim ali je uspeo da slavi sa 6:3, 4:6, 6:1 i da se plasira u osminu finala mastersa u Rimu, turnira koji je osvajao šest puta.

Đoković je tako dobio deveti uzastopni duel sa Dimitrovim koji je dobro otvorio meč u „večnom gradu“. Bugarin je odmah napravio brejk, ali je Novak uzvratio istom merom.

Dimitrov je i u trećem gemu, na Đokovićev servis, imao 40:0 ali je naš teniser ovog puta uspeo da preokrene, da sačuva gem sa pet vezanih poena i povede sa 2:1.

Bio je to period igre u kojem Dimitrov nije imao odgovor. Novak je napravo još jedan brejk, zatim je poveo sa 4:1 i već posle 25 minuta u Rimu bilo je jasno da je prvi set odlučen. Istina, Đoković je iskoristio tek petu set loptu za 6:3, posle 42 minuta na „Centralnom terenu“.

Slika se nije promenila ni u drugom setu. Teniseri su na početku držali svoj servis, da bi Đoković uspeo da „brejkne“Dimitrova za 2:1. Vidno nervozni Bugarin je srljao iz greške u grešku, tako da Novaku nije bilo

Najbolji srpski teniser, bez obzira na rezultat u Rimu, od završetka turnira više neće biti prvi na ATP listi. Na tron se vratio Alkaras koji 2022. godine nije igrao masters u Italiji

teško da uspostavi apsolutnu dominaciju na terenu.

Stekao se utisak da Đoković želi da brzo završi meč kako bi sačuvao snagu i svežinu za završnicu mastersa u Rimu gde brani titulu. Međutim, ali se Dimitrov vratio u meč. Bugarin je na 2:4 u drugom setu zaigrao na sve ili ništa i uspeo je da veže četiri gema i izjednači.

Ipak, Novak se vratio u trećem koji je rutinski dobio sa 6:1.

- Nije bilo loše. Mogao sam da dobijem u dva seta, imao sam 1:0 i 4:2. Međutim, počeo sam da grešim, publika se probudila i Dimitrov je to iskorstio. Srećom, dobro sam otvorio treći set i mogu da budem zadovoljan - rekao je Đoković.

Novak će u utorak u osmini finala igrati sa pobednikom meča između Martona Fučoviča i Kameruna Norija.

- Uspevam da odigram i kada mi uslovi nisu odgovarali. Više sam takvih mečeva dobio, nego izgubio, tako da znam kako da se postavim. Dosta su izazovni uslovi bili preko dana i malo sam izgubio koncentrac­iju. Biće bolje - optimista je Đoković.

 ?? ?? đoković polako podiže formu na turniru u rimu koji je osvajao šest puta i igrao je još šest finala
đoković polako podiže formu na turniru u rimu koji je osvajao šest puta i igrao je još šest finala

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia