Blic

NAJLUĐA SERIJA U ISTORIJI EVROLIGE

Srpski klubovi su završili takmičenje u Evroligi u kojoj je ostao da se odigra još samo finalni turnir, od 19. do 21. maja u Kaunasu.

- EKIPA “BLICA”

Kao što znate, u polufinalu se sastaju Olimpijako­s - Monako i Barselona - Real. Košarkaši Crvene zvezde i Partizana se zato sada okreću ABA ligi koja bi trebalo da ima otvoren prolaz do kontinenta­lne elite.

Šampion je odigrao sinoć sa ekipom Budućnosti prvi meč polufinala, dok su crno-beli, zbog obaveza u Evroligi, još u četvrtfina­lu. Rival Partizana je Studenstki centar, a prvi duel je na programu večeras u 19 sati u “Pioniru”. Revanš se igra u četvrtak u Podgorici, a eventualna majstorica bi se igrala ponovo u Beogradu. Pobednik ove serije u polufinalu će na Cedevita Olimpiju koja je eliminisal­a FMP Železnik sa 2:1.

Međutim, u Srbiji se još ne stišavaju strasti posle fantastičn­e evroligašk­e serije između Partizana i Reala koja nam je donela vrhunsku košarku i neizvesnos­t do poslednjeg napada. S tim se slaže i poznati menadžer Miško Ražnatović koji je pričao za “Sportske novosti”.

- Definitivn­o najluđa serija u istoriji Evrolige. Bilo je i dramatično i kvalitetno, sve što košarka može da pruži. Da se nije dogodio onaj incident, verujem da bi Partizan ubedljivo slavio sa 3:0. Ponovno se pokazalo da ovakve utakmice ne pobeđuju najbolji, nego igrači s najvećim iskustvom. Realova linija veteran u zadnjim minutama utakmice iskustvo je pretočila u briljantnu partiju, a za Partizan, i sve u Srbiji, to je baš, nekako, loš i nepravedan rasplet - rekao je Ražnatović.

On je boravak u Zadru iskoristio da priča i o Draženu Petroviću, najvećem košarkaši Hrvatske i Jugoslavij­e, kog je uporedio sa Nikolom Jokićem.

- Imam veliku ljubav prema Draženu, uvek mi je bilo teško priznati da je neko bolji od njega, ali ovo što je Nikola Jokić napravio je možda, ipak, nivo ispred. Svi ostali su daleko iza. Naravno, moramo da uzmemo u obzir vreme u kojem je Dražen igrao, NBA je tada bio zatvoren za strane igrače. Davati preko 40 poena, biti u trećoj petorci lige... To su neverovatn­e stvari za NBA u prošlom veku. I dan danas, njegova košarka, ta gracioznos­t pokreta, najveća je spona između sporta i umetnosti koju sam ikada video.

Ražnatović je, na kraju, priznao da ga je Nikola prijatno iznenadio.

- Nisam očekivao da će izrasti u ovakvu zvezdu. Znali smo da je neverovata­n talenat, da ima nešto prirodno u sebi, bio je specifičan mali. Ne postoji igrač sa ovih prostora za kojeg bih pomislio da će biti dvostruki MVP NBA lige, pogotovo bez atletskih sposobnost­i. Drago mi je da me demantovao, igra nevrovatno i nadam se da će tako nastaviti. On ne obraća pažnju na zbivanja pored terena, na društvene mreže i ostale stvari. Stvarno je skroman i na mestu - poručio je srpski menadžer.

 ?? ?? Partizan je posle dva brejka u Madridu imao velikih 2:0, ali je Real uspeo da se revanšira u Beogradu, a onda i da dobije majstoricu na svom terenu
Partizan je posle dva brejka u Madridu imao velikih 2:0, ali je Real uspeo da se revanšira u Beogradu, a onda i da dobije majstoricu na svom terenu
 ?? ?? Miško Ražnatović smatra da bi Partizan prošao na F4 sa maksimalni­h 3:0, samo da nije bilo incidenta u drugom meču u Madridu
Miško Ražnatović smatra da bi Partizan prošao na F4 sa maksimalni­h 3:0, samo da nije bilo incidenta u drugom meču u Madridu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia