Blic

CRNO-BELI PALI NA PRVOM ISPITU

Beograđani su igrali bez Tristana Vukčevića koji je dobio dozvolu kluba da trenira u Čikagu i da se priprema za NBA draft.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Može da se priča šta hoće i da se razlozi traže u sitnim crevcima, ali je poraza Partizana od Studentsko­g centra (84:83) senzacija. Crno-beli su se kockali od početka prvog meča četvrtfina­la ABA lige i utisak je da su dobrano potcenili podgoričke “studente” koji su u “Pionir” došli na ispit od “čišćenja godine”.

Očigledno je teška i iscrpljuju­ća serija sa Realom u Evroligi ostavila trag na igri izabranika trenera Željka Obradovića koji su očekivali da se gosti predaju. A kada su videli da je vrag odneo šalu, bilo je prekasno. Istina je da su uspeli da preokrenu rezultat i povedu u završnici, međutim u ponedeljak uveče ni to nije bilo dovoljno da se svedu računi.

Obradović je rekao da su se “dešavale neverovatn­e stvari”, a podvukao je podatak da je Studenski cetar poslednjih pet minuta dobio sa 11:4. Protiv četvrtfina­liste Evrolige!

- Sve se dešavalo kad se lomila utakmica i to protiv nas koji imamo iskustvo, to je nemoguće - kratak i jasan je bio Obradović.

Beograđani su imali i šut za pobedu. Odgovornos­t je preuzeo kapiten Kevin Panter i... promašio je...

- Zamolio sam sve igrače da se ne priča o Evroligi i da je naš primarni cilj bio i jeste i dalje ABA liga, da je potrebno da nađemo motivaciju. Da bude veća čak i u odnosu na utakmicu sa Realom. Videli ste kako je to izgledalo, motivacija nije bila na potrebnom nivou za plejof - smatra Obradović.

Navijače je iznenadilo što u sastavu nije bilo Alena Smailagića i Tristana Vukčevića. Trener Obradović je objasnio razloge...

- Smailagić je došao pred trening i rekao da ga boli koleno. Pred utakmicu ga je više zabolelo i nije mogao da igra. Tristan Vukčević je u Americi. Gde? Nemam pojma. Dobio je dozvolu kluba da ode. To je jedino što ja znam - vidno je neraspolož­en bio naš najtrofejn­iji stručnjak.

Inače, Vukčević se nalazi u Čikagu, gde trenira i priprema se za NBA draft.

Poraz nije smak sveta za crno-bele, ali problem je što moraju da zaborave na Real. I, to brzo. Kvalitet i iskustvo su na njihovoj strani i niko ne sumnja da će to i pokazati u drugom meču u četvrtak (19) u Podgorici. Problem su želja, volja i borbenost. To je nedostajal­o i Obradović to zna.

Činjenica je i da su crno-beli vezali tri poraza i da se nalaze na 40 minuta od eliminacij­e u četvrtfina­lu ABA lige. Serija se igra na dve pobede i “studenti” imaju meč loptu. Potencijal­na majstorica će se igrati u Beogradu, najverovat­nije u subotu ili nedelju. Pobednik ovog duela u polufinalu će igrati sa Cedevita Olimpijom koja je sa 2:1 eliminisal­a FMP Železnik.

 ?? ?? lesora i partizan jedan poraz deli od kraja sezone jer crno-beli neće igrati u kls
lesora i partizan jedan poraz deli od kraja sezone jer crno-beli neće igrati u kls
 ?? ?? bogdan bogdanović nije doneo sreću partizanu protiv studentsko­g centra
bogdan bogdanović nije doneo sreću partizanu protiv studentsko­g centra

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia