Blic

NOVAK: NORI ZNA DA NIJE BIO FER

Britanac je namerno lopticom pogodio našeg tenisera koji mu je, pritom, bio okrenut leđima.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Miran, rekli bismo običan teniski meč umalo se nije pretvorio u sukob Novaka Đokovića sa Kameronom Norijem. Srećom, Novak nije naseo na provokacij­u Britanca koji je u četvrtom gemu drugog seta sa dva metra smečovao pravo u srpskog tenisera koji mu je pritom već okrenuo leđa, svestan da gubi poen.

Videlo se koliko je Đoković pobesneo, međutim ugrizao se za usnu, nastavio u svom tempu i meč je rešio sa 6:3, 6:4 za plasman u četvrtfina­le mastersa u Rimu. Njegov naredni rival je sedmi igrač na svetu Holger Rune.

Bila je ovo najbolja Novakova partija na turniru na kojem je šest puta osvajao titulu. Više je problema imao sa lošim terenom i hladnim vremenom u glavom gradu Italije, nego sa Norijem koji je, svestan poraza, pribegao jeftinom triku. Da li je namerno ili ne pogodio Đokovića, verovatno nećemo ni saznati, ali je ružno da nije sačekao da se Novak okrene i da mu se onda izvini.

- Gledao sam snimak kad me je pogodio. Periferno me je video, za mene je poen bio završen... Koristio je sve što sme, ali to nije fer-plej, tako se ne odnosi na terenu. Znam ga dosta dugo, on je dobar momak, ne razumem ovo ponašanje, međutim tako je kako je. On je uneo vatru, ja sam samo odgovorio. Šta se desi na terenu, ostaje na terenu - poručio je Đoković.

Britanac je gem pre kraja meča zatražio i medicinski tajm-aut.

- Kameron ima prava da traži doktora pred moj servis, da me pogodi lopticom i viče mi: “Idemo!” u lice. Tenis nije fer sport i on nije povredio nijedno tenisko pravilo. Ali, to nije lepo, i ne bi trebalo tako da se ponaša. To nije fer-plej ponašanje i on to zna.

Bilo kako bilo, naš teniser je preskočio još jednu prepreku na putu do obrane trofeja iz 2022.

- Počeli smo nešto ranije meč, bili su čudni uslovi. Imali smo problem sa zagrevanje­m, do 10.15 nisu bili otvoreni tereni za zagrevanje. Završio sam pripreme samo 10 minuta pre izlaska na teren. Morali smo da igramo ranije zbog kiše. Priprema je bila u žurbi, u početku sam osećao neke bolove, ali uspeo sam da se zagrejem. Podizao sam nivo igre kako je mač odmicao, stabilizov­ao sam se u odnosu na prošli meč. Završio sam u dva seta. Zadovoljan sam igrom - dodao je Novak.

Zvuči neverovatn­o, ali našem najboljem igraču ovo će da bude 17. uzastopno četvrtfina­le u Rimu. Ujedno, on je jedini teniser kojem je to pošlo za rukom na bilo kom turniru, što još jednom pokazuje ko je pravi GOAT.

Đoković i Rune su odigrali dva međusobna duela u karijeri, a trenutni skor je izjednačen. Novak je pobedio sa 6:1, 6:7, 6:2, 6:1 u prvom kolu US Opena 2021. godine, a Rune se revanširao pobedom sa 3:6, 6:3, 7:5 u prošlogodi­šnjem finalu mastersa u Parizu. Inače, danas je, imao dosta problema u osmini finala sa Aleksejem Popirinom kog je dobio sa 6:4, 5:7, 6:4 posle dva časa i 52 minuta.

Đoković je bio razočaran Norijevim potezom, a za Britanca je rekao da je „uvek bio okej lik“i da „ne zna šta mu se juče dogodilo“

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia