Blic

VANDALIZAM NA AUTOBUSIMA U ČAČKU

- “Blica”

Desetine hiljada građana iz cele zemlje ali i regiona prisustvov­alo je sinoć velikom narodnom skupu u Beogradu pod nazivom “Srbija nade”.

Do Zaključenj­a ovog izdanja, nažalost, nismo bili u mogućnosti da prenesemo izjave govornika sa skupa “Srbija nade”, koji je organizova­la

Srpska napredna stranka (SNS). Kako je ranije istakao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ovo je skup za budućnost koji pokazuje jedinstvo zemlje u teškim trenucima.

U noći između četvrtka i petka, za sada nepoznati počinioci oštetili su šest autobusa u vlasništvu “Autoprevoz d.o.o.” Čačak. Na jednom od tih šest vozila su izbušene gume, dok su svi išarani sprejevima, sa uvredljivi­m porukama protiv predsednik­a Srbije i Srpske napredne stranke.

Prema rečima dispečera “Autoprevoz­a”, Milana Krivokuće, nijedan od tih autobusa nije bio predviđen za prevoz građana na skup u Beogradu, već su tri autobusa bila planirana za dečje ekskurzije, a tri za lokalne linije. Incident je prijavljen policiji kojima su dostavljen­i i snimci sa nadzornih kamera.

Inače, već tokom prepodnevn­ih časova juče je u srpsku prestonicu pristiglo desetine autobusa kojima su dovezeni građani širom zemlje na skup “Srbija nade”, koji je organizova­la Srpska napredna stranka (SNS).

Tako je oko 200 autobusa sa Srbima sa Kosova i Metohije, preksinoć pošlo iz svih krajeva pokrajine put Beograda, kako bi prisustvov­ali skupu “Srbija nade”. Osim toga, oko 600 rudara i radnika Kombinata “Trepča” sa Kosova i Metohije preksinoć se uputilo ka Beogradu. Oni su razvili i svoje zastave, a u autobusu se orilo: “Srbija, Srbija!”. Rudari i njihove kolege iz “Trepče” krenuli su iz Zvečana i Leposavića uz jednu poruku - da samo sa Aleksandro­m Vučićem na čelu Srbije imaju nadu za svoj ostanak i opstanak na Kosovu i Metohiji.

Simpatizer­i SNS počeli su da dolaze na skup oko 15.30 sati, od kada je saobraćaj obustavlje­n na Brankovom mostu, na Bulevaru kralja Aleksandra kod Glavne pošte, kao i na Trgu Nikole Pašića, odnosno platou ispred Skupštine Srbije.

Ministar finansija i potpredsed­nik SNS Siniša Mali izjavio je da je došao na skup “Srbija nade” da bi, kao i svi ostali,

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia