Blic

„Tog jutra sporo je jeo, sporo se spremao, ja sam otišla sa ćerkom...“

- BOGOSAV

Majka dečaka koji je ubio devetoro vršnjaka i čuvara osnovne škole “Vladislav Ribnikar” saslušana je u sredu u policiji i tom prilikom je detaljno pričala svoju verziju priče o detinjstvu svog sina, njegovom zdravlju, odnosu sa vršnjacima, porodičnim odnosima...

Opisala je i njegove dane pre masovnog ubistva, 3. maja, kao i kako je izgledalo jutro pre neko što je dečak sa očevim pištoljima i Molotovlje­vim koktelima ušao u oš “Vladislav Ribnikar” da seje smrt. Dečakova majka saslušana je nakon što je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu po službenoj dužnosti dalo nalog da se ona ispita kako bi se utvrdilo da li je zapustila ili zlostavlja­la sina pre nego što je počinio masakr u školi.

Kako “Blic” saznaje, dečakova majka je kroz suze opisala sina kao bolešljivo­g i pametnog, te istakla da joj ništa nije ukazivalo na to da bi mogao da postane masovni ubica. Sada je na tužilaštvu da u nastavku istrage otkrije koliko ima istine u njenim rečima.

dani Uoči Zločina

izvor “Blica” kaže da je majka dečaka ubice ispričala kako je njen sin pet dana pre zločina bio sa drugom i njegovom mamom van grada. Tamo su proveli zajedno 1. maj, posle čega su se vratili za Beograd.

- Majka je ispričala da se dečak vratio sa drugarom i njegovom majkom za Beograd, dok su ona, suprug i ćerka bili u drugom vozilu. Dečak je, kako je rekla, došao kući sat vremena pre njih i tuširao se u trenutku kad je stigao ostatak porodice. Tvrdi da nije primetila promene u njegovom ponašanju kaže sagovornik “Blica”.

Dan kasnije, 2. maja, dečak i njegova sestra nisu išli u školu i otišli su kod babe i dede, a uveče su se vratili i zajedno gledali film.

- Majka se seća da je dečak u jednom trenutku otišao do prodavnice da kupi namirnice, ali da ni tog dana nije videla ništa čudno u njegovom ponašanju. Navodno je pričao sa roditeljim­a o filmu koji su gledali i drugim temama koje ga zanimaju - kaže izvor “Blica”.

na dan Ubistva

Kako “Blic” saznaje, majka je ispričala da je kobnog 3. maja ustala prva kako bi napravila doručak za dečaka i njegovu sestru. Njen muž je otišao na posao, posle čega je probudila decu. Tvrdi da čak ni tada nije primetila nešto čudno u ponašanju sina, osim što je tokom doručka i spremanja bio usporen.

- Dečak je majci navodno rekao da ne brine, jer nastavnica ume da zakasni. Majka tvrdi da je zatim otišla da odveze ćerku u školu, a dečak je ostao kod kuće i sam se spremao kaže izvor “Blica” upoznat sa slučajem.

Sat vremena kasnije majka je čula za pucnjavu u školi. Policajcim­a je ispričala da je mislila da joj je sin ranjen u pucnjavi, te je odmah otišla do škole, gde je saznala istinu.

- Majka kaže da je bila izbezumlje­na, da joj je i dalje teško da poveruje da je njen sin to uradio i uporno tvrdi da ništa nije ukazivalo da je ovako nešto moglo da se dogodi. istakla je da i sama vapi za objašnjenj­em i odgovorima - kaže izvor “Blica”.

odrastanje

izvora “Blica” otkriva da je majka dečaka ubice opisala svog sina kao dečaka sa širokim interesova­njima, koji nije impulsivan, ali ni energičan, koji je radoznao i koji je kroz zagrljaj znao da pokaže emocije prema njoj i babi.

Majka kaže da svoje nezadovolj­stvo poslednjih godina nije pokazivao kroz plač, ali da je ranije, kada je bio mlađi, znao da se rasplače kada mu nešto nije po volji.

- Tvrdi da je dečak bio bliži s njom, nego sa ocem, a da je o dečaku i njegovoj sestri od rođenja brinula i dadilja koja joj se nikada nije požalila na njega - kaže sagovornik “Blica”.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia