Blic

SAUČEŠĆE PORODICAMA

-

Majka dečaka je i na početku i na kraju iskaza policiji rekla da je skrhana bolom zbog sve stradale dece i čuvara škole - za koga je čak rekla da mu je dečak poklonio sličice koje je skupljao - te da veruje da se i njen suprug isto oseća.

- Ona je izjavila saučešće porodicama i rekla da dosad nije imala prilike i da ne zna ni način kako to da učini - kaže izvor “Blica”.

izvor “Blica” dalje navodi da je majka dečaka ispričala kako joj se sin tokom šestog razreda, u maju 2022. godine, požalio da ga neki drugari nisu pozvali na rođendan. Kako je rekla, videlo mu se na licu da mu je krivo, pa je kontaktira­la njegovu tadašnju razrednu kako bi videla u čemu je problem.

- Majka tvrdi da joj je tadašnja razredna rekla da misli da su druga dece ljubomorna na dečaka, jer je on uspešniji đak i istaknutij­i u nastavi. Rekla je da joj se sin žalio da ga drugari zadirkuju, jer puno čita, a ne zna dobro da igra fudbal. U tom periodu je dečak zatražio da promeni smenu kada krene u sedmi razred, jer mu sredina nije odgovarala. To su, kako je rekla, i učinili i majka tvrdi da je dečak tokom leta počeo intenzivno da se druži s drugom decom kaže izvor “Blica”.

Majka je dalje ispričala da je dečak po polasku u novo odeljenje sklopio prijateljs­tva, da joj je rekao da je zadovoljni­ji nego ranije i da je čak napisao i sastav o vlastitoj hrabrosti da promeni sredinu.

Majka tvrdi i da se dečak posle jezičkog kampa u Francuskoj družio mnogo sa devojčicam­a, kao i da joj je razredna posle toga poslala poruku: “Čestitam, deca su vam predivna!”

pucanje U streljani

Majka je u iskazu ispričala i kako je njen suprug, dečakov otac, smatrao da treba da upozna sina sa opasnostim­a koje nosi oružje, jer je u mladosti imao negativno iskustvo.

- Majka tvrdi da nije bila saglasna da dečak ide u streljanu, ali da nije sumnjala u razmišljan­je svog supruga, kao oca, i njegovu dobru nameru. Dodala je da je njen suprug hteo sinu da ukaže na opasnost od oružja, a istovremen­o da mu pokaže kako ono funkcioniš­e i to iz razloga kako dečaku oružje “ne bi bilo egzotično i izazovno”. ona je ispričala da je dečak dvaput išao sa ocem u streljanu i pucao, kao i da je čula da su u streljani bila i druga deca - kaže sagovornik “Blica”.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia