Blic

Stave crne naočare, a ne znaju da marširaju

Svi znaju u svetu ko je taj koji pokušava da eskalira situaciju, svi znaju ko se igra rata. Jel ste gledali onaj marš po severnoj Kosovskoj Mitrovici? Stavili one crne naočare, a ne znaju da marširaju, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, govoreći

-

ON JE PONOVIO da “Srbija ne želi eskalaciju, ali znaju takođe da sve ima svoju meru i svoje granice”.

- Mi smo dali sve od sebe da napravimo kompromis. Očekujem mnogo teških situacija u narednom periodu. Siguran sam da će zapadnjaci doći sa novom genijalnom idejom statuta, gde nas neće pitati. Ali dobro, to nije od juče - rekao je Vučić juče u Valjevu.

Upitan da prokomenta­riše situaciju na severu KIM, on je ocenio da se “zna ko se igra rata”.

- Kao i onda sa oružjem pronađenim ispred opštine Zvečan. Na dohvat ruke NATO-U i kosovskoj policiji, a mi pre toga danima prijavljiv­ali svetskim službama šta su hteli da urade. Svi u svetu znaju ko eskalira situaciju i ko se igra rata. Ko šalje one koji ne smeju ni da postoje prema rezoluciji 1244 - rekao je Vučić.

On je naglasio da je Beograd uvek davao sve od sebe da sačuva mir.

- Mi smo dali sve od sebe da se sačuva mir, spremni smo na kompromise. To je lepa reč, kao i razgovor, a ne teranje inata.

Kako je dodao Vučić “velika je nervoza zbog situacija u Ukrajini, a mi onda treba da platimo za njihova neispunjen­a očekivanja”.

Upitan za formiranje Narodnog pokreta za Srbiju, Vučić kaže da “za razliku od drugih koji žure da bi neku formu ispunjaval­i, ja to nisam nikada radio”.

- Za mene su sadržaj i suština važniji od forme. Mi već vodimo razgovore, razgovarao sam sa nekim divnim ljudima, a da li ćemo platformu objaviti za 10 ili 15 dana, nije ni važno - rekao je on.

Kako je dodao, bilo je ozbiljnih problema oko Kosova i Metohije.

- Na dnevnom nivou imao sam po 20 razgovora koji su se samo odnosili na KIM. Kada to imate, ne možete da se posvetite nečim drugom - istakao je on.

Upitan da prokomenta­riše izjavu predsedava­juće Saveta Federacije Rusije Valentine Matvijenko da je “sve više naznaka da je Zapad započeo aktivnu fazu pripreme terena za “obojenu revoluciju” u Srbiji.

- Sa pažnjom sam pročitao tekst Valentine Matvijenko. To je žena koja odlično poznaje prilike na Balkanu. Za mene je izraz, jedan, koji je upotrebila, “mrežnocent­rični napad”, ta sintagma bila posebno važna i očigledno je da u Rusiji s pažnjom prate događaje u našoj zemlji rekao je on.

Kako je dodao, “kada vidite da nešto nema nikakvog smisla i sa nečim racionalni­m, onda vam je jasno da nešto čudno postoji”.

- Ako vam je cilj da kažete “e, idem na Bubanj Potok da blokiram da ne prođe milion Turaka”, vi se pitate: da li je on normalan kada to kaže ili je bio pijan, ili da li stvarno postoje političari koji žele da urade tako nešto svojoj zemlji rekao je Vučić.

Sadržaj i suština Narodnog pokreta su za mene važniji od forme. Razgovarao sam sa nekim divnim ljudima, a da li ćemo platformu objaviti za 10 ili 15 dana, to nije toliko bitno

 ?? ?? Predsednik vučić na otvaranju nemačke fabrike u valjevu
Predsednik vučić na otvaranju nemačke fabrike u valjevu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia