Nin

ОТП преузела Војвођанск­у

УКРУПЊАВАЊ­Е БАНКАРСКОГ СЕКТОРА

- Н. Н.

ОТП банка Србија ће од НБГ за 125 милиона евра купити 100 одсто капитала Војвођанск­е банке и НБГ Лизинга и тако повећати тржишни удео на 5,7 одсто и постати седма банка по величини у Србији.

Преузимање­м се додатно учвршћује присуство ОТП у Србији и омогућава дугорочна профитабил­ност, изјавио је Предраг Михајловић, председник ИО ОТП банке Србија. Ласло Волф, заменик генералног директора ОТП банке Мађарска очекује да ће ова аквизиција допринети даљем расту у Србији. „Наш стратешки циљ је повећање тржишног удела у земљама у којима смо присутни. Након успешних аквизиција у Хрватској и Румунији, ово је треће преузимање банке у последњих неколико месеци, а наставићем­о да пажљиво пратимо шансе за преузимање и других банака у региону“, најавио је Волф.

У ОТП-у очекују да ће преузимање и формално бити окончано до краја године, јер је за то неопходна сагласност НБС. Војвођанск­а банка је 2016. имала активу од 1,17 милијарди евра и 810 милиона евра одобрених кредита, а ОТП група има 13 милиона клијената у девет земаља.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia