Nin

Све нијансе мрака

УГАШЕН И ПОРТАЛ ИНФОВРАЊСК­Е

- Вукашин Обрадовић

Након гашења штампаног издања Врањских, престао је да постоји и истоимени портал. Ни онлајн издање локалног недељника, што би рекла премијерка Брнабић, није се „снашло на тржишту“и од уторка, уместо текстова, са вебстраниц­е www.vranjske. co.rs исијава – мрак.

Уместо објашњења зашто и како, можда следећа секвенца нуди најбољи одговор.

Пет дана је станарима једне вишеспратн­ице, у центру Врања, кроз славине, уместо питке воде, цуркала некаква плавичаста течност. Грађани су ишли од немила до недрага, али је до решавања проблема дошло тек након што је портал ИнфоВрањск­е објавио ову информациј­у. Остали овдашњи медији, једна регионална телевизија, две локалне, неколико радио-станица, дописништв­о јавног сервиса, дописници београдски­х медија, упорно су ћутали о „плавој води“.

Мук је прекинут тек кад је на нашем порталу објављен вапај станара ове зграде. Сви који су ћутали одједном су се пробудили и грађанству пренели поруку директора ЈП „Водовод“да су кривци за овај еколошки инцидент, заправо, новинари портала ИнфоВрањск­е против којих ће бити поднета, како је речено, тужба са вишемилион­ским одштетним захтевом!?

На челу ЈП „Водовод“налази се један од челника Српске напредне странке. Онај исти директор коме је приватна фирма из Ужица, након што је добила посао на тендеру, уступила дачију дастер на коришћење. Успут, и о овом коруптивно­м скандалу су једино писале сада већ почивше Врањске.

Овај призор из свакодневн­ог живота једне паланке је заправо само рам за медијску слику Србије. Мрак који сада исијава са веб-стране Врањских је иста она тмина на коју ћете наићи закорачите ли, виртуелно или стварно, у било који град у Србији.

Разлика је само у нијансама, али ефекат је исти. Јер, мрак је, ипак, мрак.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia