Nin

За два дана плануло 12.000 улазница

- Н. Н.

Угодини у којој слави 70. рођендан, Југословен­ско драмско позориште је уз помоћ Рајфајзен банке свим љубитељима театра обезбедило празнични попуст, тако да карте за све представе на сцени „Љуба Тадић“у јануару 2018. коштају само 200 динара, док су карте за представе на сцени Студио ЈДП упола јефтиније - 100 динара. Продаја улазница почела је у петак 22. децембра 2017. и већ првог дана, за само пет сати „плануло“је 3.000 улазница. Већ тада је било јасно да ће бити оборен дотадашњи рекорд, што се и десило, јер је за непуна два дана продато чак 12.000 карата!

Грађани су стрпљиво, сатима стајали у реду да би дошли до карата за жељене представе са богатог репертоара ЈДП-а. Редови за позоришне карте почињали су да се формирају неколико сати пре отварања благајни, јер јефтиније улазнице нису могле да се резервишу телефоном нити интернетом.

Непосредни повод за ову лепу и друштвено одговорну акцију био је 70. рођендан позоришта, али и успешна сарадња са Рајфајзен банком, која траје пуних 13 година. Огроман успех акције показатељ је чињенице да у нашем друштву и те како постоји потреба за висококвал­итетним уметничким садржајима, који су неретко недоступни свима због тешке материјалн­е ситуације. Редови за позоришне карте подсећају на нека лепша времена, када се тражила карта више за популарне представе.

Подршком позоришту да на овај начин изађе у сусрет својој публици, Рајфајзен банка је желела да још једном истакне значај улагања у праве вредности и квалитет, као и да покаже да је сарадња успешног бизниса и установа културе и те како могућа и важна, а за добробит друштва у целини, наводи се у саопштењу.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia