Nin

КАСНО МАРКО НА КОСОВО СТИЖЕ

25. минут

-

Директор Канцелариј­е за Косово и Метохију је ухапшен на Косову и Метохији. Марко Ђурић је, како кажу представни­ци косовских власти, на Косово ушао илегално, док председник Србије Александар Вучић тврди другачије.

Не зна се како је тачно Ђурић ушао на Косово, али се претпостав­ља да је у питању нека козја стаза Александра Вулина, који је иначе праксу ушуњавања у срце Србије давно апсолвирао.

Ђурић је хтео да присуствуј­е округлом столу о унутрашњем дијалогу. Није нажалост стигао да каже ни „Ацо, Србине!“, а на лицу места створили су се припадници специјални­х јединица РОСУ, који су прилично брутално постројили присутне и ухапсили Ђурића. Са све сузавцем и шок бомбама.

Спровели су га до Приштине, где га је саслушао судија за прекршаје, а након тога Ђурић је протеран у Србију. Из Србије. Упућен је на прелаз Мердаре, одакле је отишао до Куршумлије, па најзад до Београда. Није познато да ли је можда сишао мало раније, рецимо на Топчидеру.

У међувремен­у, председник Србије Александар Вучић је заказао хитан састанак Савета за националну безбедност. Пинк је пренео информациј­у да ће председник разговарат­и о ситуацији са председник­ом Русије Владимиром Путином. Потом смо обавештени да ће причати и са високом представни­цом ЕУ за спољну политику и безбедност Федериком Могерини, јер је ваљда логично да о Бриселском споразуму поприча и са неким из Брисела, а не само из Москве.

Министарка Зорана Михајловић је због Ђурићевог хапшења одбила позив амбасадора САД Кајла Скота да присуствуј­е гостовању америчке трупе на Београдско­м фестивалу игре. То је био још један лош догађај у низу лоших догађаја који су се десили тог понедељка. Не само због заоштравањ­а односа на релацији Србија - САД, већ и зато што је још једна карта за метро остала неискоришћ­ена, а уз то је и пета генерација рођена у Београду остала ускраћена за једну врло уважену гошћу на свом фестивалу.

Српска листа најавила је да ће напустити владу у Приштини, мада су се ономад многи питали зашто би најјача српска партија на Косову уопште учествовал­а у влади Рамуша Харадинаја, али то су ипак били само зли језици и издајници који не разумеју да је тај потез био у интересу Срба са Косова. Као што је и сада најављени излазак из те исте Харадинаје­ве владе такође у интересу Срба.

Председник Србије Александар Вучић поново је морао да одржи ванредну конференци­ју за новинаре и то баш када је намеравао да за вече прочита двадесетак књига које је купио у Њујорку.

А буквално све ово могло је бити избегнуто. Да је Марко Ђурић само отишао на сајт Правда или црногорски портал Ин4С, ствари би биле скроз другачије. Та два сајта су, наиме, вест да је Ђурић ухапшен на Косову објавила у понедељак око поднева, готово шест сати пре него што је он заиста ухапшен. Да је Марко Ђурић посетио неки од ова два сајта са очигледно пророчким способност­има - јер шта би друго могло бити у питању - сазнао би шта му се спрема и не би ни отишао на Косово. У глави би му зазвонило: „Марко, не иди на Косово! Будала си ако одеш на Косово, ухапсиће те док си тамо!“И не би се десило ништа од онога што се десило. И онога што ће се, као последица, тек дешавати.

Због хапшења Марка Ђурића, министарка Зорана Михајловић одбила је позив амбасадора САД Кајла Скота да присуствуј­е гостовању америчке трупе на БФИ, тако да је још једна карта за метро остала неискоришћ­ена, а пета генерација рођена у Београду остала је ускраћена за једну врло уважену гошћу на свом фестивалу

 ?? и екипа Njuz.net-а ЗОРАН КЕСИЋ ??
и екипа Njuz.net-а ЗОРАН КЕСИЋ
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia