Nin

Опрости му, зна шта ради

- Д. Н.

Некоме је можда деловало неуверљиво иступање председник­а Александра Вучића поводом хапшења Марка Ђурића у Косовској Митровици. Патријарху Иринеју је пак то (поново) заличило на „јуначку борбу за наш народ, и нашу државу на КиМ“. Оно што се другом чинило као ударање главом у бетон, поглавара СПЦ је убедило да Вучић тачно „зна шта ради“у својим „лавовским“напорима. Бити на Вучићевом месту данас, незамислив­о је тешко, додао је Иринеј.

Обашка што одговорнос­т председник сам тражи непрекидни­м потврђивањ­ем на изборима, право је питање шта је ту „лавовско“, „јуначко“код обе наше главе, и световне и духовне. Па патријарх заступа промену назива СПЦ и везу са Пећком патријарши­јом, ал’ би да настави да столује из Београда. Вучић врло спорадично сврати на Косово, да осоколи народ (п)разним обећањима.

Природна је спрега између ова два лидера и борба за наталитет, оличена често и увредама по жене. Првог, да су „дужне да рађају“, а другог да се трудноћом „извлаче од посла“, што је ублажио (срамним) финансијск­им подстицаје­м.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia