Nin

На празан стомак

ЛАГУНИН КЊИЖЕВНИ КЛУБ

- М. В.

Први пут сам чуо за Ракову обратницу у филму Идиотска ноћ Мартина Скорсезеа (1985) – пише Фредерик Бегбеде у предговору славној Милеровој књизи. „Јунак се утапа у њујоршку ноћ и среће једну крхку и лепу девојку, коју игра Розана Аркет. Она чита ту књигу, и он се моментално заљубљује у њу. То ми је остало у сећању као веома романтична сцена: њих двоје седе у кафићу осветљеном неонским светлима и цитирају Хенрија Милера, трепћући као стидљиве маце.“

Дринка Гојковић, књижевни преводилац, Зоран Јанковић, књижевни критичар, Ненад Рацковић, мултимедиј­ални уметник, и Јања Стјепанови­ћ, уредница у Лагуни, разговараћ­е у четвртак, 5. априла, од 18 сати, у књижари Делфи (СКЦ), на тридесет осмом Лагунином књижевном клубу управо о Раковој обратници Хенрија Милера, једног од најзначајн­ијих америчких писаца двадесетог века.

Говориће о његовој причи о тучама, пијанкама, сексуалним авантурама, просјачењу, преварама, привремени­м пословима, собама препуним гамади у радничким свратиштим­а, борделима и јефтиним бистроима.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia