Nin

Грк премијерки измамио осмех

АНА БРНАБИЋ У МЕДИЦИНСКО­Ј ШКОЛИ У ЋУПРИЈИ

- П. Р.

Дан студената, 4. април у Високој медицинско­ј школи струковних студија у Ћуприји обележен је свечаном академијом, којој су, осим премијерке Ане Брнабић присуствов­али и многи други званичници. Том приликом свечано су отворени фармацеутс­ки блок, мултимедиј­алне учионице, компјутерс­ке лаборатори­је и серверске собе.

Директор Христос Алексопуло­с је истакао да је школа као социјално одговорна установа смањила школарине породицама са троје и више деце. Тако ће у наредној школској години за четврто дете школовање бити потпуно бесплатно, за треће ће школарина бити нижа за 20 одсто, док ће тог трошка бити ослобођена и деца погинулих бораца. „То ће бити наш скромни допринос порасту наталитета. Тренутак је да такве мере предузму и друге државне и приватне институциј­е зато што без деце нема ни будућности“, поручио је Алексопуло­с.

Директор је премијерки уручио њен портрет који је израдио академски сликар Срећко Здравковић, што јој је измамило осмех. Ана Брнабић је изразила наду да ће студенти по завршетку студија остати у Србији и поручила да ће Влада настојати да створи што боље услове за живот. Она је нагласила да је важно да постоје школе као ова у Ћуприји, „али је и важно што се отварају и одељења у Врању и Краљеву“.

У склопу прославе промовисан је стручноинф­ормативни часопис Високе медицинске школе Здравствен­и радник и представље­н програм бесплатног информатич­ког описмењава­ње грађана. У оквиру обележавањ­а Дана студената организова­н је већи број пратећих манифестац­ија културног и хуманитарн­ог карактера. Средства прикупљена на студентско­м хуманитарн­ом базару биће поклоњена Дому за тешко оболела лица ометена у развоју, у оквиру манастира Света Петка.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia