Љубав и смрт

Nin - - Култура -

Музичко-сценска представа Љубав и смрт пијанисткиње и композиторке Иринe Дечермић, премијерно изведена 31. марта у Битеф театру, биће репризирана 23. априла. Представа се бави темом женске судбине и женског принципа у љубави и смрти.

Ово је ретка сценска форма, у којој је наратор (глумица) уједно и музички интерпретатор. Кроз три приче, триптих у форми сценско-музичког-ликовног израза, тема се истражује кроз три различита женска лика из европске литературе и из различитих епоха у распону од три века.

Тема „љубав и смрт“биће разложена, кроз сам израз – форму, у три облика нарације: реч, музика, слика. Они се међусобно допуњују, такође, независно стварају, сваки за себе, специфичну структуру и аутентични театарски исказ. Ирина Дечермић је у представи аутор видео-рада, који прати ове три приче. У уско ликовном смислу, видео-радови су у граничном подручју апстракције и фигурације, грађени покретном сликом сваки у специфичном колориту. Везује их исти концепцијски приступ временског и садржајног усклађивања у наративномузичку поетику.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.