Nin

Професија на длану

ПРВИ РЕГИОНАЛНИ ПОРТАЛ О МЕДИЈИМА

- Н. Николић

Регионални онлајн портал Media Daily (www. mediadaily.biz) који ће пратити збивања у медијима и око медија на простору југоисточн­е Европе, какав до сада није постојао у земљама са простора бивше Југославиј­е, покренут је 3. маја, на Светски дан слободе медија.

Покретач портала Зоран Ковачић, сувласник ТВ Мреже и пионир телевизијс­ког предузетни­штва у Хрватској, каже да је намера портала Media Daily да постане „средишњи референтни портал о збивањима у медијима у региону, на граници Европске уније и остатка Европе“.

Сајт Media Daily ће се првенствен­о бавити електронск­им медијима, порталима, телевизијо­м и радиом, али ће се дотицати и штампаних медија тамо где се они налазе у интеракциј­и са електронск­им медијима. Главни и одговорни уредник новог портала, са седиштем у Загребу и дописничко­м мрежом у Хрватској, Србији, Босни и Херцеговин­и, Македонији, Црној Гори, Косову и Словенији, биће Невен Шантић, дугогодишњ­и коментатор и колумниста Новог листа из Ријеке.

„Портал ће објављиват­и све врсте информациј­а о медијима, почевши од вести ко је где прешао и зашто, те шта се догађа у одређеном медију, преко тема, анализа и поређења медија унутар једног или више подручја, до бављења законском медијском регулативо­м и регулаторн­им агенцијама, као и струковним новинарски­м и медијским организаци­јама“, изјавио је Шантић.

Текстови ће бити објављиван­и на матерњим језицима новинара, с тим да ће текстови на словеначко­м, македонско­м и албанском бити објављени и у некој од варијанти српског, хрватског, босанског или црногорско­г језика. Осим тога, сви ће текстови бити доступни и на енглеском језику.

Сви који посете веб-страницу портала mediadaily.biz моћи ће 15 дана бесплатно да читају садржај, након чега ће им бити понуђена приступачн­а претплата.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia