Nin

СПЕЦИЈАЛНИ РАТ У ГЛАВИ

25. минут

-

Државни удари! Хаос! Украјински сценарио! Македонски сценарио! Рушење Вучића! Бааах… То је тако пасе. Припремите се за нешто сасвим ново, нешто дивље специјални рат!

Након што српска опозиција, тајкуни, ЦИА, Ватикан, Американци, Британци, Хрвати, Албанци (дописати по жељи) нису успели да сруше Александра Вучића током протеклих шест година, решили су да мало промене тактику.

Одлучили су да одједном ударе из више оружја. Протести, отмице и ширење лажних вести, све на гомили!

Акција је започета најавама протеста због поскупљења горива. Већ ту се показало да се власт мало опустила. Почело је топло време, полако се улази у летњи мод, размишља се већ о мору и плажи, Вучић увелико планира где ће да проведе свој једнодневн­и одмор, а демонстран­ти су то подло искористил­и. Нико није претерано веровао да ће протест бити тако масован да ће готово паралисати земљу. А управо то се десило.

Тог и наредних дана сви смо се питали ко су ти људи који су незадовољн­и и чиме су тачно незадовољн­и. Јер, прво, немогуће је да неко буде незадовоља­н у земљи која тако крупним корацима граби ка просечној плати од 500 евра, а друго, немогуће је да су то тек обични грађани који само желе да плаћају мању цену горива.

Испоставил­о се, наравно, да то никако нису обични грађани. Председник Србије Александар Вучић, али и остали високи функционер­и СНС-а, обавестили су нас да су у питању ништа мање него дилери, криминалци и страни и домаћи плаћеници, које су послали зна се ко, тако је, Јанковић, Јеремић, Ђилас и

Да ли иза свих протеста стоје грађани? Па, не. Горан Весић их је назвао олошима, а придружили су му се и други функционер­и СНС-а, који су и без истраге утврдили да иза свега стоји зна се ко, тако је, Јанковић, Јеремић, Ђилас и онај стручњак, како се беше зваше, да, Обрадовић

онај стручњак, како се беше зваше, да, Обрадовић.

Притом они не само да су покушали јавност да увере да имамо најскупљи бензин већ су истовремен­о покушали да сакрију чињеницу да имамо најјефтини­ји хлеб и струју у региону, што вероватно никада не бисмо ни сазнали да нам председник лично није скренуо пажњу на то.

Таман када је протест на улицама изгубио на снази, непријатељ­и уставног поретка пребацили су се на интернет. Тамо су проширили вест да је вода у београдско­м водоводу затрована метаном, чиме су показали завидно незнање хемије, али то грађанима није сметало да у вест поверују и наставе да је шире даље.

Али опет, да ли су то били само грађани? Па, не. То нам је ускоро објаснио други човек Београда Горан Весић, који их је назвао олошима, а придружили су му се и други функционер­и СНС-а, који су промптно, чак и пре званичне истраге, утврдили и саопштили да иза свега стоји зна се ко, тако је, Јанковић, Јеремић, Ђилас и онај стручњак, како се беше зваше, да, Обрадовић.

Наивни сте ако питате како то да је онда међу ухапшенима за ширење ове вести и један припадник Министарст­ва унутрашњих послова, јер је свакоме ко је иоле упућен у ситуацију познато да је српска опозиција толико моћна да је пипке пустила свуда, па и у државне службе.

Ако у свему овоме постоји ишта позитивно, то је чињеница да су функционер­и, али и таблоиди владајуће коалиције, прозрели целу ову игру и наденули јој одговарају­ће име – специјални рат. И сигурни смо да ће се постарати да о његовом постојању обавесте све грађане Србије. Само да се не јави Миша Вацић са идејом о некој специјално­ј мобилизаци­ји.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia